Buzetski policajac Robert Križanić u Afganistanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski službenik Policijske postaje Buzet Robert Križanić, otputovao je ovog tjedna u područje misije Europske unije u Afganistanu EUPOL.

Odlazeći s radnog mjesta pomoćnika načelnika PP Buzet za kriminalističku policiju, u Afganistanu će obavljati poslove policijskog časnika za vođenje baze podataka za reformu policije Afganistana.

U Kabulu će se priključiti Vinku Lukšiću iz Policijske uprave šibensko-kninske, koji se u misiji nalazi od ožujka prošle godine i obavlja poslove zamjenika šefa policije u zajednici Područnog ureda Kabul pri Misiji EUPOL-a Afganistan.

Robert Križanić postao je prvi policajac Republike Hrvatske kao punopravne članice Europske unije, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo u mirovnu misiju Europske unije.

Na jednogodišnji mandat u Afganistan ispratili su ga policijski službenici Službe za mirovne misije i policijske časnike za vezu. Križaniću to nije prva misija, od 2005. do 2006. godine sudjelovao je u mirovnoj misiji UN-a, UNMIT, na Istočnom Timoru, a 2011. do 2012. godine također u mirovnoj misiji Europske unije EUPOL Afganistan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter