Buzetski "Park" dijeli 1.200 kanti za domaćinstva

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Odlična ideja, komentirali su vlasnici obiteljskih kuća u buzetskom naselju Franečići, setove s tri kante za odvojeno prikupljanje otpada koje je proteklog vikenda domaćinstvima besplatno dijelila gradska komunalna firma "Park". - Time želimo građanima olakšati obvezu odvajanja korisnog otpada, izjavila je direktorica "Parka" Ervina Kisiček.

Prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, građani su obvezni izdvajati koristan i štetan otpad iz komunalnog otpada i odložiti ga u zasebne kontejnere. "Park" je s druge strane obvezan godišnje u određenom postotku smanjivati količinu odloženog otpada na odlagalištu, a povećati količinu odvojeno prikupljenog otpada, u protivnom slijede novčane kazne.

U prvoj fazi nabavljeno je 1.200 setova za domaćinstva iz četiri od jedanaest mjesnih odbora buzetskog područja. Setovi se sastoje od po tri plastične kante pojedinačne zapremine 40 litara, u plavoj, žutoj i zelenoj boji, s mogućnošću slaganja u visinu, jedna na drugu.

Set tako zauzima prostor jedne kante, a omogućava odlaganje više vrsta otpada. Kante za papir i karton su plave boje, za metalnu i plastičnu ambalažu žute, te za staklenu ambalažu zelene boje. Za korištenje kompleta kanti sklapaju se ugovori, tako je podjela proteklog vikenda organizirana u Narodnom domu u Buzetu te u buzetskom naselju Franečići, a Buzećani setove mogu preuzeti svaki radni dan u poslovnim prostorijama "Parka" u Sv. Ivanu. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter