Buzetski HNS za pokretanje zone Mala Huba 2

Branko Rončević i Vlatko Mrvoš u zoni Mala Huba 2 (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Branko Rončević i Vlatko Mrvoš u zoni Mala Huba 2 (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U proteklih godinu i pol u privrednoj zoni Mala Huba 2 nije napravljeno ništa iako je aktualna vlast obećala izgradnju potrebne infrastrukture kako bi zona mogla prihvatiti prve ulagače, upozorili su buzetski HNS-ovci na konferenciji za novinare održanoj u Maloj Hubi.

- Konstantno vršimo pritisak na gradske vlasti da se privredna zona Mala Huba 2 dovede u funkciju kako bi potencijalni investitori mogli krenuti s gradnjom objekata i zapošljavanjem ljudi. Međutim, aktualna vlast se uporno oglušuje na naša ustrajanja i tvrdi da postojeća infrastruktura ispunjava uvjete koji su potrebni za započinjanje s djelatnošću, ali to po našim saznanjima nije točno. Trenutna komunalna infrastruktura ne zadovoljava uvjete u zoni. Svima nam je u interesu da se privredna zona Mala Huba 2 stavi u funkciju što prije, stoga smo u više navrata nudili pomoć, ali nije prihvaćena, istaknuo je član predsjedništva buzetske podružnice HNS-a Branko Rončević.

- Da se danas krene s radovima, počevši s izradom projektne dokumentacije, trebalo bi najmanje godinu dana da se zgotovi potrebna infrastruktura, struja, voda, telefon, kanalizacija…, istaknuo je Vlatko Mrvoš, predsjednik buzetske podružnice HNS-a. Poručio je također da HNS Buzeta poziva na konsenzus svih političkih stranaka oko projekata od velike važnosti za građane Buzeta, a to, rekao je, privredna zona Mala Huba 2 i parkiralište u starom gradu Buzetu zasigurno jesu. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter