Buzetski dani: Veliki spektakl za mali jubilej

Ida Bašić, Vilijam Prodan, Valter Flego, Branko Bašić i Damir Rupena (Snimio Siniša ŽULIĆ)
Ida Bašić, Vilijam Prodan, Valter Flego, Branko Bašić i Damir Rupena (Snimio Siniša ŽULIĆ)

Na samom startu brdske auto utrke Buzetski dani organizatori ovog automobilističkog spektakla iz Auto moto kluba Buzet tridesetu su godinu za redom tradicionalno održali završnu konferenciju za novinare povodom ovogodišnjeg natjecanja.

Posljednje natjecanje u kalendaru Europskog prvenstva brdskih auto utrka ove godine slavi mali jubilej, desetu obljetnicu otkako se utrka boduje za prvenstvo Staroga kontinenta, a broj od 195 prijavljenih natjecatelja iz 13 europskih zemalja garantira novi spektakl na legendarnoj buzetskoj stazi. Poseban magnet publici predstavlja i prijavljen rekordan broj od 22 formule.

- Iako su naslovi u obje kategorije već unaprijed osigurani, oba će prvaka, Simone Faggioli među formulama te srpski vozač Dušan Borković među sportskim automobilima, pohoditi naše natjecanje, prvenstveno, kako kažu, zbog fenomenalnog prijema koji su imali proteklih godina u legendarnom zavoju Komušćica. "Prijetnje" u pokušaju ostvarenja ukupne pobjede na natjecanju odaslao je i naš najtrofejniji automobilist Niko Pulić koji u Buzet stiže s moćnom formulom lola 3000 - referirao je Branko Bašić, direktor buzetske auto utrke.

Uza sam sportski sadržaj organizator se potrudio za bogat zabavni program, a posebno će zanimljiv biti nastup najbržeg elektro-automobila na svijetu, mladog zagrebačkog konstruktora Mate Rimca. Svi oni koji žele utrku će moći pratiti i iz helikoptera.

- Buzetska auto utrka svakako je kruna obilježavanja gradskih svečanosti u rujnu i jako je lijepo čuti da će ova manifestacija koja je nadišla sportski značaj ponovno privući veliki broj vozača, a nadam se i gledatelja. Naravno, veliku zahvalu tome treba uputiti vrijednim organizatorima i volonterima, koji su kroz godine stvarali ovu lijepu priču o buzetskoj utrci - dodao je buzetski gradonačelnik Valter Flego.

Nakon verifikacije natjecatelja i tehničkog pregleda vozila u petak poslijepodne, natjecatelji će prvi put na stazu u subotu, kad se s početkom u 10 sati održavaju službeni treninzi. Jurnjava za posljednjim ovogodišnjim europskim bodovima kreće u nedjelju u 9 sati. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna i vrijedi za oba dana natjecanja. (Siniša ŽULIĆ)

Mario Delmoro starter utrke

Iako se prošle godine upravo u Buzetu na veličanstven način oprostio od svoje automobilističke karijere, istarska legenda Mario Delmoro nije rekao zbogom utrkama. U želji da i dalje pripomaže buzetskom automobilističkom spektaklu, Delmoro će ove godine na Buzetskim danima obavljati funkciju startera utrke.

 


Podijeli: Facebook Twiter