Buzetski dani: Muhvić prvak Europe!

Viliama Prodana dočekala je bakljada njegovih Buzećana u legendarnom zavoju Komušćica
Viliama Prodana dočekala je bakljada njegovih Buzećana u legendarnom zavoju Komušćica

Hrvatska nakon trinaest godina ponovno ima prvaka Europe u automobilizmu na brdskim stazama! Mladi čabarski vozač Tomislav Muhvić (AK Petar Klepac) s mitsubishi lancerom pokorio je konkurenciju i zasluženo odnosi titulu najboljeg na Starom kontinentu, nakon što je to krajem prošlog stoljeća u čak tri navrata činio poznati dubrovački automobilistički as Niko Pulić.

Da će Hrvatska moći slaviti na najboljoj automobilističkoj manifestaciji u zemlji bilo je jasno nakon prve utrke, kad se dotad prvoplasirani u poretku prvenstva Europe Lukaš Vojaček nije pojavio na startu i samim time propustio priliku da pokuša održati prednost pred konkurencijom.

Da drama bude još veća, nakon odlične prve vožnje Muhvić je imao problema s automobilom u drugom nastupu, kad njegov mitsubishi lancer nije htio "šaltati" sve brzine, ali ipak je utrku završio s najboljim vremenom. Drama se nastavila i nakon završetka utrke, kad češki automobilist ulaže prigovor na ispravnost Muhvićevog automobila, pa se neizvjesnost oko proglašenja novog kralja europskog brda protegnula do noći.

Inače, odlično izdanje ovogodišnjih Buzetskih dana, Europskog prvenstva brdskih autoutrka, ponovno je dokazalo zašto je Buzet meka hrvatskog automobilizma. Vrlo veliki broj natjecatelja i mnoštvo posjetitelja koji su "okupirali" zavoje uz legendarnu stazu od Mosta do Peničići ponovno su stvorili dekor dostojan najvećih sportskih manifestacija.

Današnje utrke trajale su neočekivano dugo zbog brojnih izlijetanja vozila, no službe organizatora bez većih su problema otklanjale sve nezgode koje su se događale. Na kraju utrke u legendarnom zavoju Komušćica priređena je tradicionalna bakljada najboljim automobilistima, a u zabavnom programu na Trgu Fontana podijeljena su priznanja najboljim vozačima. (V. BOŽIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter