Buzetska pjevačica Ivana Majcan snimila novi singl "Vatra"

Ivana Majcan  (Kristian MACINIĆ)
Ivana Majcan (Kristian MACINIĆ)

Poznata u istarskim okvirima, buzetska pjevačica Ivana Majcan polako otvara vrata hrvatske glazbene scene na kojoj se upravo predstavlja svojom petom pjesmom "Vatra", ujedno drugom kojom pod etiketom Menarta kreće u osvajanje glazbenih top ljestvica. 
 
Snimano u Špinovcima i Krulčićima
 
Tekst i glazbu napisao je Toni Pernić, a aranžman potpisuje Mauro Giorgi. Za promidžbeni materijal i web stranicu zadužen je Prizma design studio iz Buzeta. Video spot za pjesmu "Vatra" snimio je Josip Šušteršić na dvije istarske lokacije; u Vili Fiore u Špinovcima kod Motovuna i u Vili Anelia u Krulčićima kod Roča. Spot se 
može vidjeti na YouTubeu, a Ivana se ovom prigodom poigrala šminkom i frizurom, ukratko promijenila izgled malo izvan svog uobičajenog stila.
 
- Pjesma govori o ljubavi koja se pretvorila u žar no dovoljna je jedna mala iskra da ponovo razbukta vatru i to smo htjeli dočarati i u spotu, rekla je Ivana koja voli iskušavati različite glazbene stilove, a ovoga se puta pronašla u gypsy swingu.
 
Ivana se desetak godina profesionalno bavi glazbom, a lani se po prvi puta odlučila za suradnju sa diskografskom kućom što se pokazalo dobrim potezom.
- Prethodna pjesma "Ljubav se dogodi" odlično je prihvaćena. U Menartu su rekli da je punih šest mjeseci bila jedan od najemitiranijih singlova u Hrvatskoj pa sam odlučila nastaviti s istom diskografskom kućom i istom autorskom ekipom. S pjesmom "Vatra" produžila sam ugovor sa Menartom na još godinu dana. Nadam se da će ponoviti ako ne i nadmašiti uspjeh pjesme "Ljubav se dogodi", optimistična je Ivana.
 
Sve bliže prvom albumu
 
Buzećanka koja pjeva odmalena i okušala se na pozornicama lokalnih dječjih festivala "Mali veliki mikrofon" te "Do, Re, Mi", a potom zapjevala i na pozornicama regionalnih i nacionalnih festivala; Grobničkoj skali, Melodijama Istre i Kvarnera, "Chansonfestu", sada je poznata i na hrvatskoj glazbenoj sceni i sve je bliže svome prvom albumu.
- Planiram izdati još dva singla do kraj godine, naravno snimiti i spotove koji ih prate i tada bi došla do brojke od sedam singlova. S tri nova singla koje bi snimila u prvoj polovici iduće godine konačno bi svoju glazbenu karijeru okrunila albumom prvijencem na kojega čekam od svojih glazbenih početaka, povjerila nam je Ivana. 
(G. ČALIĆ ŠVERKO)
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter