Buzetska adventska čarolija

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U prepunoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije pjevači mješovitog pjevačkog zbora Glazbenog društva "Sokol" iz Buzeta upriličili su pravu adventsku čaroliju. Koncert su započeli uvodnim pjesmama "Ave Maria" i "Poslan bi Anđel Gabrijel", da bi nakon kratkog pozdravnog govora čaroliju nastavili pjesmama "Gospodi usliši molitvu moju", "Oče naš" i "Tebe pojem".

Specijalni gosti ovog svečanog koncerta bili su članovi muške klape "Flumen" iz Rijeke. Posebnom ugođaju doprinijela je mlada violinistica Emily Radović koja je pratila zboraše u pjesmi "Padaj s neba". Zboraši su u nastavku otpjevali još i pjesme "O sacrum convivium" i "Jubilate Deo". Predstavila se i muška klapa "Pinguentum", najaktivnija i najnagrađivanija sekcija GD "Sokol".

U zadnjem bloku svoga nastupa, zboraši su publici darovali pjesme "Halleluyah" i "Amazing Grace". Pred sam kraj koncerta uslijedile su zahvale publici na velikom odazivu i velečasnom Marijanu Žmaku koji je otvorio vrata župne crkve. Članica zbora Zlata Markežić uručila mu je monografiju "111 godina Glazbenog društva Sokol", dok je voditeljica programa, ujedno i članica zbora Margita Pernić, spontano ponudila održati adventski koncert u crkvi i iduće godine. Uoči intonacije za završnu pjesmu koncerta "I'm gonna sing", dirigentica zboraša Ileana Pavletić Peroza pozvala je sve ljude dobre volje i ljubitelje pjesme da se uključe u rad sekcija Glazbenog društva "Sokol". (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter