Buzet želi u osobne iskaznice

Još lani su vijećnici zatražili od MUP-a da se u osobnim iskaznicama Buzet navodi kao prebivalište (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Još lani su vijećnici zatražili od MUP-a da se u osobnim iskaznicama Buzet navodi kao prebivalište (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Ministarstvu unutarnjih poslova ponovno će se uputiti dopis s pitanjem hoće li se Buzet vratiti kao mjesto prebivališta u osobne iskaznice, zaključeno je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća. Ova je  tema aktualizirana u raspravi o izvješću Policijske postaje o prošlogodišnjem stanju sigurnosti na buzetskom području.

U osobnim iskaznicama novijeg datuma, ponovila je IDS-ova vijećnica Jadranka Vivoda, umjesto grada Buzeta kao prebivalište navode se naselja. Na buzetskom području 70 je naselja koja se upisuju u iskaznicu pa to stvara probleme u pravnom, poštanskom i drugom prometu.

Gradsko vijeće još je lani MUP-u uputilo prijedlog da se u iskaznicu upisuje točna adresa, odnosno mjesto pošte, dakle Buzet, potom naselje, ulica i broj.

Dobili su odgovor da se očekuje skoro uvođenje novih osobnih iskaznica te da će se tom prilikom razmatrati tehničke mogućnosti ispisa adrese prebivališta na način na koji to predlažu Buzećani. U međuvremenu ništa nije poduzeto, a sada će Gradsko vijeće na inicijativu Vivode ponovno poslati upit MUP-u.

Tijekom trosatnog zasjedanja podnesena su izvješća o radu i financijska izvješća Javne vatrogasne postrojbe, Područne vatrogasne zajednice, Dječjeg vrtića Grdelin, Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda", Doma za starije i nemoćne, programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijima", kojima je zajedničko da su u protekloj godini poslovali pozitivno. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter