Buzet - Zagreb CO 28:39

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 9. kola Premijer lige rukometaši Buzeta upisali su svoj prvi ligaški poraz na domacem parketu nakon gotovo tri godine. Naime, posljednji su puta Buzecani kod kuce izgubili, ne racunamo li kup i prijateljske susrete, još dok su se natjecali u Drugoj ligi - zapad, kada ih je svladala momcad Kvarnera iz Kostrene. Zagrepcani su ocekivano došli do bodova u ovom susretu i na kraju slavili rezultatom 28:39.

Iako se pobjednik znao odmah od starta, vrijedi spomenuti da su Buzecani u 3. minuti susreta vodili 2:1 zgodicima Vrkljana i Gašpara i da nisu nimalo loše izgledali u otvaranju susreta. Svjedoci tome i rezultat iz 10. minute, kada su gosti minimalno vodili (7:8), što je kod najvatrenijih navijaca plavih izazvalo euforiju uz povike: "Hocemo pobjedu".

Tada je izgledalo da su Zagrepcani poceli stvarati prednost od tri gola na svojoj strani (7:10), medutim, domaci postižu tri pogotka uzastopce i u 15. minuti vracaju se na pocetak. U tim je trenucima briljirao Neno Gašpar, koji je u prvih petnaest minuta susreta postigao pet golova. Da se decki Marija Sirotica uopce nisu prestrašili renomiranog gosta, najbolje su dali do znanja kapetan Grižancic i Vozila, koji svojim golovima u dva navrata dovode svoju momcad u vodstvo (12:11, 13:12, 17. minuta).

Nakon toga je trener Maglajlija malo podigao glas s klupe, što je njegovim igracima bio dovoljan znak da podignu razinu igre u obrani iz koje su brzim kontrama kažnjavali domace (13:17, 23. minuta). Dok su svakog trenutka cekali da ce Zagrepcani svojom prednošcu uciniti ovaj susret nezanimljivim, domaci su tri minuta kasnije prepolovili gostujucu prednost i utakmicu dovode u neizvjesne vode (16:18, 26. minuta).

Do kraja poluvremena gosti su ipak uspjeli vratiti cetiri gola prednosti, no za svaku je pohvalu pristup i angažman domacih rukometaša u prvih pola sata igre. Domacini su u tom periodu pokazali veliku želju, i za njih nije postojala izgubljena lopta te su takvim pristupom s dva postignuta gola pocetkom nastavka ponovno došli na dva gola minusa (19:21, 35. minuta).

Mnogo smo puta izvještavali o igri "gol za gol", no to ovoga puta nije bio slucaj. Najprije su se Zagrepcani serijom pogodaka odvojili na pet razlike (19:24), da bi se domaci vratili i u 43. minuti pogotkom Grižancica još jednom zapuhali za vrat renomiranim gostima (25:26). U narednim je trenucima uslijedio dio susreta koji je u potpunosti pripao gostima, koji serijom 8:2 dolaze do svoje najvece prednosti na utakmici (27:34, 53. minuta).

Nakon toga domaci više nisu imali snage vratiti se te se prednost, zbog duge i kvalitetne klupe gostiju, na kraju zaustavila na 11 pogodaka razlike.

Sportska dvorana. Gledatelja. 550. Suci: Matic (Petrinja), Zecevic (Zagreb). Sedmerci: Buzet 2 (2), Zagreb CO 2 (2). Iskljucenja: Buzet -, Zagreb CO 4 minute.

BUZET: Petric (2+0), Šverko, Teo Prodan, Jovic (2+0), Grižancic 5, Tedi Prodan, Gašpar 6, Ljubotina 1, Mavrovic 2, Vrkljan 4 (2), Slipcevic (5+0), Vozila 6, Silic, Šunjic 2, Sirotic, Dragicevic 1.

ZAGREB CO: Šego (8+0), Maric, Gajic 7 (1), Loke 9, Lazarov 4 (1), Kopljar 1, Špoljaric 1, Lubej, Džomba 4, Škof (6+0), Gojun 2, Bumbak, Štrlek 6, T. Valcic 3, Balic 2.


Podijeli: Facebook Twiter