Buzet - Vidovec BIOS 35:28

Mario Galijot prolazi između Sršena i Melnjaka (S. ŽULIĆ)
Mario Galijot prolazi između Sršena i Melnjaka (S. ŽULIĆ)

Buzet - Vidovec BIOS 35:28 (19:9). Sportska dvorana. Gledatelja 350. Suci: Gubica (Petrijevci) i Milošević (Osijek).

BUZET: S. Pobrić (2+0), Šverko 2, Prodan, Kisiček, Šćulac, Gašpar 4, Ljubotina, Vukelić 8, N. Pobrić 2, Jović (15+1), Kozina 6, Gudić 3, Pavletić (2), Sirotić, Vrkljan 6 (4), Galiot 4 (1).

VIDOVEC BIOS: Grd (2+1), Dobovičnik, Peček 3, Svetec 3 (3), Težak, Vincek 2, Melnjak, Sršen 7, Vidaček 3, Breljak, Lovrenčić 2, Turković 2, Balent (11+0), Mišković 4, Herman 1, Marčec 1.

Sedmerci: Buzet 6 (5), Vidovec BIOS 5 (3). Isljučenja: Buzet 12, Vidovec BIOS 14 minuta.

Odlična igra u drugoj dionici prvog poluvremena kad je čvrsta i pokretljiva domaća obrana na čelu sa sinoć briljantnim Jovićem ostavila goste čak 13 minuta bez postignutog gola, pokazala se odlučujućom u osiguranju druge ovosezonske pobjede. U početnim trenucima domaći su zahvaljujući iskorištenom sedmercu Vrkljana u sedmoj minuti prvi put stekli dva gola prednosti (4:2), da bi isti igrač tri minute kasnije podigao vodstvo svoje momčadi na 6:3.

Odličnu rolu u prvih 15-ak minuta na vratima domaćih odradio je Jović sakupivši pet obrana od čega i jedan sedmerac i svojoj momčadi omogućio osjetno vodstvo od 8:3. Vratar Jović jednostavno je tjerao u očaj goste koji nisu pronalazili rješenja u napadu, čime je svojoj momčadi omogućio nevjerojatnu seriju od čak 9:0, pa Buzećani u 21. minuti imaju ogromnih deset golova prednosti (13:3). Teško se prisjetiti kad su "plavi" posljednji put izgledali tako furiozno u napadačkim akcijama, jer su gostujuću obranu s lakoćom probijali kad i kako su htjeli (18:6 - 27').

Mora se odati priznanje gostima koji usprkos silnom zaostatku nisu ni pomišljali unaprijed izvijestiti bijelu zastavu, a kao plod njihove upornosti u nastavku stiglo je i smanjenje zaostatka (21:13 - 35'). Opijeni visokim vodstvom domaći ni izbliza nisu izgledali tako dobro kao u prvom dijelu, dok su marljivi gosti sve više topili svoj rezultatski minus (23:17 - 40'). Bili su gosti u 45. minuti i prepolovili svoj zaostatak s poluvremena (24:19), no u tim su se trenucima Boglićevi puleni "probudili" i serijom 4:0 vratili susret u mirnije vode (28:19 - 48').

U želji da što više pritišću domaćine, Vidovčani su često pretjerivali u obrambenim startovima te su sve češće igrali s igračem manje, što je Buzećanima olakšavalo posao, posebno hitrom Vukeliću koji je svojom brzinom unosio nered u gostujuće redove. Kako su minute istjecale kopnila je i nada gostiju da mogu izvući nešto više od časnog poraza jer je ipak pobjednik ovog susreta bio poznat mnogo prije posljednjeg zvuka sirene. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter