Buzet: Vespe u nedjelju na Trgu Vela šterna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Starogradski Trg Vela šterna u Buzetu ove ce nedjelje, drugu godinu zaredom, ugostiti Vespa Alpe Adria kup, prvu ovosezonsku brdsku utrku.

U sklopu oktanske manifestacije, susreta vozaca i ljubitelja vespi, koji se održava pod nazivom "Vespa kraljica motocikala", povijesnu jezgru grada tartufa i piva pohodit ce sedamdesetak vozaca najpopularnijih motocikala svih vremena iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

- Ovo je jedini susret takve vrste u Hrvatskoj i uopce zemljama bivše Jugoslavije, rekao je na konferenciji za novinare u utorak predsjednik nacionalnog saveza udruga i vespista Vespa klub Hrvatske Boris Jurevini. Najavio je da se iduce godine planira svjetska izložba starih vespi, koja bi se sredinom rujna održala izmedu Kopra, Buzeta i Pirana.

Najljepši starogradski trg, naglasio je koordinator manifestacije Robert Marušic, vratit ce se u ugodaj pedesetih godina prošlog stoljeca, uz glazbeni vremeplov i Vespa bar. Održat ce se dvije brdske utrke, natjecatelji startaju u podnožju starog grada na sjevernom ulazu kod klaonice. Predviden je i zabavni program, izbor najstarije i najljepše vespe, kao i one koja je doputovala iz najudaljenijeg kraja te izbor najljepše vozacice.

Dolazak vespista na Trg Vela šterna ocekuje se u nedjelju u 11 sati, pola sata kasnije, uz pozdravnu rijec domacina, predstavit ce se sudionici natjecanja. Prva brdska utrka pocinje u 14 sati, a druga u 15.30, dok je u 17.30 sati podjela nagrada i zabavni program.

Podršku projektu, koji ce biti realiziran u suradnji s Vespa klubom Istra i Vespa klubom Hrvatske, daju Grad Buzet, Turisticka zajednica i Mjesni odbor Stari grad.


Podijeli: Facebook Twiter