Buzet: Vespe na Veloj šterni

(G. Č. Š.)
(G. Č. Š.)

Na buzetskom starogradskom Trgu Vela šterna, jednom od najljepših trgova u Istri, u nedjelju će se održati susret vozača i ljubitelja vespi. Susret, koji se treću godinu zaredom održava pod nazivom "Vespe na Veloj šterni", okupit će pedesetak vozača najpopularnijih motocikala svih vremena iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Starogradskom trgu bit će vraćen ugođaj pedesetih godina prošlog stoljeća, a doprinijet će mu i glazbeni vremeplov te Vespa bar. Održat će se dvije brdske utrke. Predviđen je i zabavni program, izbor najstarije i najljepše vespe, kao i one koja je doputovala iz najudaljenijeg kraja te izbor najljepše vozačice.

Dolazak vespista očekuje se od 14 sati, a vespisti koji će sudjelovati na natjecanju u organiziranoj će se koloni odvesti u podnožje staroga grada te će s početkom u 16 sati na dionici ceste Sv. Ivan Dol - HEP odvoziti dvije utrke koje se boduju za "Vespa Alpe Adria Cup 2013".

U 17 sati Radio Zona Buzet dodjeljuje posebno priznanje za izvođača koji se najviše emitira u emisiji "Domaće u 3". Dobitnik ovog priznanja je Denis Novato, svjetski prvak u sviranju na harmonici triestini koji će tom prilikom održati pol satni koncert. U 17.30 sati na pozornici na Trgu Vela Šterna slijedi podjela nagrada i zabavni program.

Organizator nedjeljne manifestacije turističkog predznaka je Mjesni odbor Buzet - Stari grad, suorganizator i promotor Radio Zona, a suorganizator je i Nacionalni savez udruga i vespista Vespa klub Hrvatske. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter