Buzet: Vatrogasci spremni za ljetnu sezonu

Prijem u povodu sv. Florijana (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Prijem u povodu sv. Florijana (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Siniša Žulić i dogradonačelnica Ana Pernić, ujedno načelnica Stožera zaštite i spašavanja, upriličili su prigodan prijem za predstavnike Područne vatrogasne zajednice Buzet, Javne vatrogasne postrojbe te DVD-a.

Uz zahvalu vatrogascima što se uz redovnu djelatnost, uključuju i u sve druge aktivnosti, u različitim segmentima života, od humanitarnih do dobrovoljnih i drugih akcija, Žulić je istaknuo da Grad podržava inicijativu oko osiguranja prostora za dislociranu opremu DVD-a na terenu, u Vrhu i Roču, da bi vatrogasci bili što efikasniji i uspješniji.

Zapovjednik JVP-a i PVZ-a Damir Fabijančić poručio je da vatrogasci u predstojeću ljetnu sezonu ulaze maksimalno spremni.

- JVP ima izuzetno dobru suradnju s DVD-om što je za primjer svima u Hrvatskoj. Bez obzira na tri organizacijska oblika, vatrogastvo Buzeta funkcionira kao jedna cjelina, istaknuo je Fabijančić. Naglasio je da također da osim što imaju dobro razvijenu protupožarnu zaštitu na području svoga djelovanja, imaju i dobru suradnju s vatrogascima Istarske i Primorsko-goranske županije, Gasilskom brigadom Koper i pograničnim DVD-ima na susjednom slovenskom području.

Predsjednik Područne vatrogasne zajednice Đino Piuti najavio je da će se početkom lipnja održati Dan otvorenih vrata vatrogasaca kada buzetskim vatrogascima u goste dolaze vatrogasci DVD-a Plešivica. Upriličit će se susret limenih glazbi dvaju vatrogasnih područja kao i vatrogasna vježba odjeljenja vatrogasne mladeži DVD-a Buzeta koje je osvojilo prvo mjesto na desetom županijskom natjecanju vatrogasne mladeži u Balama te se plasiralo na ovogodišnje državno natjecanje.

S obzirom na to da je Profesionalna vatrogasna jedinica, današnja Javna vatrogasna postrojba, osnovana 1. studenog 1984. godine, u studenom ove godine obilježit će se i 30 godina njenog djelovanja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter