Buzet: Urušeni zid ograđen, igralište izvan funkcije

Urušeni zid privremeno je ograđen (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Urušeni zid privremeno je ograđen (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Uslijed orkanske bure koja je u studenom zahvatila buzetsko područje, na dječje igralište u starogradskoj jezgri urušio se vanjski zid zgrade bez krovišta.

Ruševni zid je nestabilan i predstavlja potencijalnu opasnost za bezbrižnu dječju igru pa su mještani zabrinuti. Pročelnica resornog gradskog odjela Anica Milković Grbac kaže da je riječ o zgradi u privatnom vlasništvu. Stupili su u kontakt s vlasnikom oštećenog zdanja te će se urušeno kamenje s dječjeg igrališta ukloniti ovih dana.

- Štetu nastalu kao posljedica elementarne nepogode vlasnik nekretnine prijavit će redovnim putem, ali taj iznos vjerojatno neće pokriti sve troškove. Očekuje stoga pomoć Grada Buzeta s obzirom da se radi o dijelu zgrade koja je sastavni dio gradskih bedema.

U prvoj fazi postigli smo dogovor oko lokacije na koju će se ukloniti urušeno kamenje i osloboditi prostor dječjeg igrališta. Ponudili smo pomoć oko prikupljanja ponuda kako bi se moglo pristupiti sanaciji zida i zatvoriti financijsku konstrukciju, rekla je Milković Grbac.

S obzirom da će sanacija urušenog zida potrajati, taj je dio igrališta privremeno ograđen trakama. Uskoro će se postaviti i fiksna metalna ograda kako bi se drugi dio igrališta, do dovršetka sanacije, mogao koristiti bez ikakve opasnosti za djecu. No u resornom gradskom odjelu apeliraju na roditelje da do postavljanja fiksne ograde, na igralište ne puštaju djecu bez nadzora. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter