Buzet: Uoči cvjetnog sajma podjela sadnica

(Arhiva)
(Arhiva)

Tradicionalni Samanj od rož u svom osmom izdanju održat će se 6. svibnja od 8 do 17 sati na parkiralištu Mašimova škuja. Na sajmu će sudjelovati petnaestak izlagača, od čega deset rasadnika i cvjećara. Osim cvjećara i rasadnika kao izlagači sudjeluju i Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslava Gržalja", Dom za starije Buzet i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Buzet te buzetske trgovine i cvjećarne, Am grupa, Loredana i Morena koje će u svojim prostorima također nuditi pojedine sajamske artikle. Cvjetni korzo svojevrsni je uvod u proljetno uređivanje okućnica i balkona.

Uoči sajma, u ponedjeljak 2. svibnja na Fontani će se dijeliti sadnice cvjetnica za buzetske balkone i okućnice.

- U ponedjeljak od 10 sati Turistička zajednica, gradsko trgovačko društva Plzet, gradski komunalac Park i Grad Buzet dijelit će na Fontani sugrađanima sadnice cvijeća u cilju podizanja svijesti o uređenju okoliša i uređenijoj destinaciji, izjavila je iz stručna suradnica u TZ-u Mila Nežić. Naručeno je 400 sadnica različitih cvjetnica.

U sklopu cvjetnog sajma 6. svibnja održat će se pokazno traženje ljekovitog bilja. Okupljanje je u 17 sati na parkiralištu u Mašimovoj škuji. Prijave za pokazno traženje primaju se do srijede 4. svibnja u Turističkoj zajednici Grada Buzeta.

Samanj od rož održat će se pod pokroviteljstvom komunalnog poduzeća "Park", a koordinator i organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Buzeta. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter