Buzet: Umjetnička uvertira u Božić

Likovni stvaratelji
Likovni stvaratelji

Tradicionalno predblagdansko druženje, XXII. božićno-novogodišnja izložba radova buzetskih likovnih stvaratelja, okupilo je u holu buzetskog Narodnog doma brojnu publiku koja vjerno prati ovu umjetničku uvertiru u svečano blagdansko ozračje. Završetak još jedne izlagačke sezone i kalendarske godine u Buzetu već je tradicionalno pripao slikarima, kiparima, fotografima i majstorima umjetničkog obrta koji su vezani za buzetski kraj – rođenjem, mjestom boravka ili osjećajem pripadnosti.

- Možda najveća vrijednost ove tradicionalne i revijalne izložbe leži u činjenici da s jedne strane gotovo svake godine iznjedri nekog novog stvaratelja, a s druge strane ponuka i neke stažem starije da se ponovno uhvate kista, istaknuo je otvarajući izložbu kustos Zavičajnog muzeja Saša Nikolić.

Ove se godine svojim radovima predstavilo njih četrnaest sudionika: Đana Ferzan, Dejan Hren, Hari Ivančić, Sejan Jadrejčić, Mladen Jurada, Boško Kedžo, Roberto Krajcer, Vlatko Mrvoš, Saša Nikolić, Vladimir Orlić, Vladimir Pernić, Nina Petretić, Marija Ribarić i Lili Lea Rušnjak.

- Njihova volja i želja da lijepo prevlada u ovo predbladgansko vrijeme pomaže nam da uvidimo da su često puta male stvari - potez kistom, udarac dlijetom, škljocaj fotografskog aparata ili skladno otpjevani tonovi -onaj jezičac na vagi koji nas čini boljim osobama, spremnim na budućnost gledati u svijetlim tonovima, zaključit će Nikolić.

Da kreativnosti, stvaralaštva i visokih umjetničkih dometa ni na likovnom, a ni glazbenom planu ne nedostaje pokazao je i "Jingle bells" - božićni koncert mješovitog pjevačkog zbora i klape Pinguentum Glazbenog društva Sokol Buzet kao i gostujuće klape Tić iz Triblja, kojeg su zajedničkim snagama organizirali Pučko otvoreno učilište Augustin Vivoda i GD Sokol pod pokroviteljstvom Grada Buzeta. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter