Buzet: Umjesto dvosmjernom, do Sportske dvorane jednosmjernom cestom

Treba izgraditi spojnu cestu do državne ceste D201 (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Treba izgraditi spojnu cestu do državne ceste D201 (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- Prije više od dvije godine upozorili smo na neadekvatan prilaz Sportskoj dvorani i na manjak parkirnih mjesta kod Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja". Svakodnevno smo svjedoci velikoj prometnoj gužvi koja nastaje u jutarnjim satima prilikom dovoženja osnovaca kao i održavanja manifestacija u Sportskoj dvorani. Uslijed manjka parkirnih mjesta preko puta škole, događa se da se vozila zaustavljaju na autobusnom stajalištu čime vozači krše propise, dok se kod Sportske dvorane tijekom održavanja manifestacija stvaraju prometni čepovi, upozorio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik buzetskog HNS-a Vlatko Mrvoš.

Prometno rješenje kod Sportske dvorane kakvo je danas, mišljenja je Mrvoš, nije zadovoljavajuće. Cesta nije projektirana za dvosmjerni promet kakav se sada odvija. Prijedlog je stoga da cesta od ulaza iz Sportske ulice do Sportske dvorane bude jednosmjerna, da se na nju postave uspornici prometa, a kod ulaza u Sportsku dvoranu napravi ugibalište s nogostupom za sigurno zaustavljanje vozila i ogradom koja bi dijelila tu zonu od ceste.

- Cestu bi trebalo produžiti u dužini od 90-tak metara da izađe na državnu cestu D201. Ta dionica radila bi se na zemljištu u gradskom vlasništvu, a za izvedbu novog parkirališta sa 18 parkirnih mjesta potrebno je riješiti imovinsko-pravne odnose sa privatnim vlasnicima. Ovakvim prometnim rješenjem povećali bi sigurnost djece i nesmetano prometovanje kod Sportske dvorane, prenio je stranačke stavove predsjednik buzetskog HNS-a.

Kako bi se dvorište škole upotpunilo novim sadržajima, buzetski HNS predložit će amandman da se u gradskom proračunu za 2017. godinu osigura 300.000 kuna te se tim novcima na dijelu zemljišta između dječjeg igrališta i Sportske dvorane izgradi igralište za nogomet u kavezu čime bi djeca dobila dodatni sadržaj za druženje i aktivnosti produženog boravka u školi.

- S obzirom da je Buzet europski grad sporta nadamo da će ovaj naš prijedlog imati podršku Gradskog vijeća, istaknuo je Mrvoš. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

dvosmjernom, do Sportske dvorane jednosmjernom cestoBUZETSKI HNS PREDLAŽE NOVO PROMETNO RJEŠENJE KOD SPORTSKE DVORANE Umjesto dvosmjernom, do Sportske dvorane jednosmjernom cestom Ovakvim prometnim rješenjem povećali bi sigurnost djece i nesmetano prometovanje kod Sportske dvorane, prenio je stranačke stavove predsjednik buzetskog HNS-a. BUZET - Prije više od dvije godine upozorili smo na neadekvatan prilaz Sportskoj dvorani i na manjak parkirnih mjesta kod Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja". Svakodnevno smo svjedoci velikoj prometnoj gužvi koja nastaje u jutarnjim satima prilikom dovoženja osnovaca kao i održavanja manifestacija u Sportskoj dvorani. Uslijed manjka parkirnih mjesta preko puta škole, događa se da se vozila zaustavljaju na autobusnom stajalištu čime vozači krše propise, dok se kod Sportske dvorane tijekom održavanja manifestacija stvaraju prometni čepovi, upozorio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik buzetskog HNS-a Vlatko Mrvoš. Prometno rješenje kod Sportske dvorane kakvo je danas, mišljenja je Mrvoš, nije zadovoljavajuće. Cesta nije projektirana za dvosmjerni promet kakav se sada odvija. Prijedlog je stoga da cesta od ulaza iz Sportske ulice do Sportske dvorane bude jednosmjerna, da se na nju postave uspornici prometa, a kod ulaza u Sportsku dvoranu napravi ugibalište s nogostupom za sigurno zaustavljanje vozila i ogradom koja bi dijelila tu zonu od ceste. - Cestu bi trebalo produžiti u dužini od 90-tak metara da izađe na državnu cestu D201. Ta dionica radila bi se na zemljištu u gradskom vlasništvu, a za izvedbu novog parkirališta sa 18 parkirnih mjesta potrebno je riješiti imovinsko-pravne odnose sa privatnim vlasnicima. Ovakvim prometnim rješenjem povećali bi sigurnost djece i nesmetano prometovanje kod Sportske dvorane, prenio je stranačke stavove predsjednik buzetskog HNS-a. Kako bi se dvorište škole upotpunilo novim sadržajima, buzetski HNS predložit će amandman da se u gradskom proračunu za 2017. godinu osigura 300.000 kuna te se tim novcima na dijelu zemljišta između dječjeg igrališta i Sportske dvorane izgradi igralište za nogomet u kavezu čime bi djeca dobila dodatni sadržaj za druženje i aktivnosti produženog boravka u školi. - S obzirom da je Buzet europski grad sporta nadamo da će ovaj naš prijedlog imati podršku Gradskog vijeća, istaknuo je Mrvoš. G. ČALIĆ ŠVERKO  - GO03338319.jpg Treba izgraditi spojnu cestu do državne ceste D201 G. ČALIĆ ŠVERKO  - GO03338320.jpg Prijedlog novog prometnog rješenja


Podijeli: Facebook Twiter