Buzet u utrci za Europski manji grad sporta

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Grad Buzet jedan je od kandidata za europski manji grad sporta- European Town of Sport 2016., titule koju dodjeljuje organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu. Neke od mnogobrojnih prednosti koje titula donosi su međunarodno priznanje, povećanje vrijednosti sportskih aktivnosti grada i sudjelovanje u najvećoj mreži gradova sporta u Europi.

U Buzetu upravo borave predstavnici ACES Europe koji su u trodnevnom obilasku buzetskih sportskih objekata i klubova, a odluku će donijeti vrlo brzo, već kroz petnaestak dana. Buzet je ove godine jedini hrvatski grad koji je ušao u utrku za Europski manji grad sporta, a prođe li sve uspješno, bio bi drugi hrvatski grad kojemu je to uspjelo jer prije njega to je uspjelo samo Lepoglavi koja tu titulu nosi za 2015. godinu.

- Buzet je mali grad, ali nadam se da će mu i sportski rezultati u posljednjim godinama kao i organizacija različitih velikih sportskih organizacija biti dovoljni da pronese tu laskavu i časnu titulu, da uđe u to probrano i ekskluzivno društvo europskih gradova sporta. Bio bi to jedan od dodatnih načina za promociju sporta i zdravlja jer jedna kuna uložena u sport znači tri kune manje uložene u zdravstvo, istaknuo je gradonačelnik Žulić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter