Buzet: U nedjelju susret vespista na Veloj šterni

Vespe za jednog od prošlih susreta na trgu Vela šterna (G. ČALIĆ ŠVERKO/arhiva)
Vespe za jednog od prošlih susreta na trgu Vela šterna (G. ČALIĆ ŠVERKO/arhiva)

Proljetna oktanska manifestacija Vespe na Veloj šterni, u svom četvrtom izdanju okupit će u starom gradu Buzetu šezdesetak vozača najpopularnijih motocikala svih vremena iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Na starogradskom trgu Vela šterna, jednom od najljepših u Istri, u nedjelju će se održati susret vozača i ljubitelja Vespi.

- Jedna je to od posebno važnih manifestacija već i stoga što naglašava ljepotu trga Vela šterna koji je nedavno i obnovljen i zasjao je u punom sjaju, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik Mjesnog odbora Buzet - Stari grad Goran Jambrošić.

- Tradicionalnom manifestacijom cilj nam je kao i prethodnih godina naglasiti turističke potencijale starogradske jezgre, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić.

Posjetitelji i sudionici susreta u nedjelju će na starogradskom trgu moći uživati u ugođaju iz pedesetih godina prošlog stoljeća, uz glazbeni vremeplov te Vespa bar. U sklopu susreta održat će se dvije brdske utrke. Predviđen je i zabavni program, izbor najstarije i najljepše Vespe, kao i one koja je doputovala iz najudaljenijeg kraja te izbor najljepše vozačice.

Dolazak vespista očekuje se od 11 sati, a sudionici natjecanja u organiziranoj će se koloni odvesti u podnožje staroga grada te će s početkom u 15.30 sati na dionici ceste Sv. Ivan Dol - HEP odvoziti dvije utrke koje se boduju za Vespa Alpe Adria Cup 2014. U 17.30 sati na pozornici na trgu Vela Šterna slijedi podjela nagrada i zabavni program.

Organizator nedjeljne manifestacije turističkog predznaka je MO Buzet - Stari grad, uz podršku Grada Buzeta, Turističke zajednice, Radio Zone te Nacionalnog saveza udruga i vespista Vespa klub Hrvatske. S obzirom da je zbog kiše odgođen prvosvibanjski piknik, MO Buzet - Stari grad održat će ga ove nedjelje te će posjetitelje, mještane i vespiste počastiti grahom. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter