Buzet: U fokusu starogradske komunalne teme

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

- Kada se planira nastavak izgradnje i rekonstrukcije kanalizacije u starom gradu Buzetu, na dionici od Titovog trga do Velih vrata, upitao je SDP-ov vijećnik Vedran Majcan na posljednjoj prosinačkoj sjednici Gradskog vijeća. SDP-ova vijećnica Elena Jerman prenijela je da se mještani starog grada žale na selektivno čišćenje ulica, jer čiste se samo glavne. Set vijećničkih pitanja vezan uz starogradsku jezgru nastavio je HNS-ovac Vlatko Mrvoš koji je istaknuo da se mještani žale na ulegnuće u Ulici Petra Flega te da zbog urušavanja gradskog zida na obližnjoj lokaciji postoji opasnost i od urušavanja zgrade.

Mrvoša je zanimalo hoće li se u sklopu rekonstrukcije državne ceste Buzet-Požane modernizirati cesta u gospodarskoj zoni Mažinjica. Već godinama tamo djeluju poslovni subjekti koji nemaju asfaltiranu cestu. Mrvoševa pohvala išla je na račun gradskog komunalca "Parka" jer su postavljene kante za odlaganje pepela pa je Buzet možda jedini grad koji ih ima.

- Gradski komunalac "Park" koji je radio projekte za gotovo cjelu kanalizacijsku mrežu starog grada, fazu od Titovog trga do Velih vrata, kandidirao je prema Hrvatskim vodama. Očekujemo da ćemo ubrzo znati je li ta investicija odobrena, odgovorio je gradonačelnik Siniša Žulić. Rekao je također da je Ulica Petra Flega u trasi kanalizacije te će se, kada dođe do njene realizacije, sanirati i to ulegnuće. Žulić je također istaknuo da je starogradski zid kod Ulice Petra Flega jedna od trinaest lokacija za koje je stručnim nadzornom utvrđeno da im je nužno potrebna sanacija. Odgovorio je također da će se upravo na trasi ceste u zoni Mažinjica rješavati oborinska odvodnja s državne ceste i nakon toga stvoriti uvjeti za njezino asfaltiranje.

Odgovarajući na primjedbe o čišćenju starogradskih ulica direktorica "Parka" Ervina Kisiček rekla je da se gradske ulice čiste prema prioritetima. Opće prihvaćeno je, naglasila je, da se glavne ulice čiste češće od sporednih. Mišljenja je da stari grad Buzet nikada nije bio čišći nego sada jer su tamo stalno prisutna dva djelatnika "Parka". (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter