Buzet: Trening fitnessa i aerobica na Tombasinu


Predstavljanje projekta "Buzet outdoor fitness" i početak treninga fitnessa i aerobica na otvorenom održat će se na lokaciji Tombasin uz samu rijeku Mirnu danas u 18.30 sati.

Na lijevoj obali Mirne postavljeno je jedanaest fitness sprava te pripremljena podloga za odvijanje treninga aerobica i ostalih aktivnosti, a kako bi se moglo vježbati i u kasnim večernjim satima, pored sprava postavljene su solarne svjetiljke. Osim fitness sprava za vježbanje, nabavljena je aerobic oprema; bučice, rukavice za fit box, šipke za funkcionalne treninge, kao i razglas za glazbu. Program projekta zasniva se na fitness  i aerobic obliku koji će se provoditi u planiranom satu vježbanja na otvorenom pod vodstvom instruktora, a besplatan je za sve polaznike, ističe viša savjetnica za razvojne projekte Meri Vivoda.

Primarni cilj projekta je unaprjeđenje turističke ponude "Buzet outdoor" u svrhu valorizacije i razvoja novih turističkih itinerera, sportsko-rekreativne zone. Lokacija Tombasin središnje je mjesto gdje se isprepliću biciklistička staza, trim staza, planinarska staza, nekoliko lokacija penjališta, te samim time brend na kojem se može graditi daljnja ponuda rekreativnog sadržaja. Time će se razviti novi tržišni segmenti, odnosno proširiti ponuda koja je namijenjena većem broju ciljanih skupina; mladima i obiteljima s djecom, rekreativcima, ali i profesionalnim i iskusnim turistima sportašima.

Za osobe s posebnim potrebama i invaliditetom, nabavljena je i sprava sa tri različite funkcije za trening fitnessa na otvorenom.

Ukupna vrijednost projekta je 166.700 kuna, sufinanciran je sredstvima Ministarstva turizma u iznosu od 74.250 kuna, a preostali iznos osigurat će se iz gradskog proračuna. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter