Buzet: Sudionici Domovinskog rata zaslužuju spomenik

izborni Sabor buzetskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (G. ČALIĆ ŠVERKO)
izborni Sabor buzetskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Novi projekt spomen obilježja Buzećanima - sudionicima Domovinskog rata koji će se postaviti u Spomen parku, dodatno će učvrstiti višegodišnju suradnju buzetskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te Udruge antifašista Buzeta.

- Mišljenja sam da je Buzeština zaslužila jedan takav spomenik. Bila bi to zahvala svim braniteljima Buzeštine jer buzetski branitelji imali su najveći mobilizacijski odaziv u Hrvatskoj, od čak 96 posto, istaknuo je Adam Belušić koji je na izbornom Saboru buzetskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata po drugi puta izabran za predsjednika.

Osim spomen obilježja, buzetski Ogranak za iduću godinu planira još jedan zajednički projekt, također jedinstven u hrvatskim okvirima, a to je da s Udrugom antifašista organizira susret članova Udruge antifašista, boraca NOB-a, partizana, koji su stvorili AVNOJ-ske granice Hrvatske u ovom okvirima, te branitelja Domovinskog rata koji su ih obranili.

Na izbornom Saboru održanom za dopredsjednika Ogranka izabran je Miran Škrlj, a tajnicu Branka Prodan. Uz Belušića i Škrlja, u sastavu Izvršnog odbora su Jadranka Vivoda, Edo Jerman, Vladimir Marušić, Ratko Klarić i Lučano Bazjak. U Nadzornom odboru su Zdravko Silić, Stjepan Bošnjak i Emil Rušnjak, a u Sudu časti Davor Grabar, Rade Krota i Darko Vasić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter