Buzet: Solidarnost na djelu

Antifašisti i umirovljenici podijelili pakete (G. Č. Š.)
Antifašisti i umirovljenici podijelili pakete (G. Č. Š.)

Predstavnici Gradske udruge umirovljenika i Udruge antifašista nastavili su zajedničku prosinačku tradiciju obilaska starijih, socijalno ugroženih i bolesnih članova na buzetskom, laniškom i dijelu oprtaljskog područja, kojima su podijelili 311 poklon-paket u vrijednosti od po 60 kuna.

- Usprkos recesiji, nismo odustali od obilaska svojih starijih i bolesnih članova. Treba im posvetiti pažnju jer su je i zaslužili, rekao je predsjednik buzetske Udruge antifašista Edo Jerman. Upozorio je na to da stariji žive sve lošije, pogotovo oni koji su prepušteni sami sebi te rekao da nažalost o pojedinim starijim osobama ne brinu djeca, što je žalosno. "Ima ih i koji su na rubu gladi", ustvrdio je Jerman te se zahvalio svim donatorima koji su imali razumijevanja i odazvali se zamolbi da financijski pomognu ovu akciju.

Da starije osobe žive sve teže potvrdio je i predsjednik umirovljeničke udruge Josip Flego. "Vjerujemo da dolazi bolje sutra, ali ga još uvijek ne vidimo. Svojim smo članovima željeli barem malo pomoći. Uz prigodne pakete važan je i stisak ruke, zagrljaj i lijepa riječ za kraj godine, poručio je Flego.

Predstavnici umirovljenika i antifašista, uključujući ročke podružnice Sindikata umirovljenika i podružnice umirovljenika Livade, obišli su i korisnike Doma za starije i nemoćne u naselju Goričica te im uručili zajednički prigodni poklon.

Crveni križ u akciji solidarnosti
U povodu božićnih blagdana Gradsko društvo Crvenog križa podijelilo je 60 poklon-paketa na buzetskom i laniškom području namijenjenih osobama slabijeg materijalnog stanja, teško bolesnim i osobama s posebnim potrebama. Pakete su pomogli dijeliti volonteri i članovi Crvenog križa, a sredstva za njihovu nabavu prikupljena su u ovogodišnjoj 40. akciji "Solidarnost na djelu". U akciji koja se provodila na buzetskom području sudjelovalo je devedesetak volontera, a prikupljeno je ukupno 15.155 kuna. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter