Buzet: Smijehom obilježen Dan starijih osoba

Gost iznenađenja Mario Lipovšek Battifiaca
Gost iznenađenja Mario Lipovšek Battifiaca

U buzetskom naselju Goričica danas je obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Kažu da smijeh produžuje život, uzrečica je kojom se vodio Mario Lipovšek Battifiaca, a taj gost iznenađenja, Lovranac, Ćić, pjevač, voditelj, imitator, kako ga je najavila socijalna radnica Suzana Klarić, specifičnim humorom nasmijao je korisnike Doma za starije i nemoćne osobe.

U programu su nastupili i mališani Dječjeg vrtića "Grdelin", Buzetski pučki teatar, Domski zbor te glazbeni trio Damir Ugrin, David Marušić i Mirela Prodan. Proslava kojoj je bila nazočna i dogradonačelnica Ana Pernić, protekla je u veselom ozračju jer proslavljeni su i rođendani korisnika rođenih u rujnu.

- Međunarodni dan starijih osoba još je jedna prilika da se prisjetimo njihovog doprinosa u izgradnji suvremenog društva, znanja i mudrosti koje nam prenose, poručila je v. d. ravnateljica Doma za starije Davorka Hren. Zahvalila je lokalnoj zajednici i čelnim ljudima Grada Buzeta u prijašnjim i sadašnjim sazivima koji su prepoznali potrebe starijih osoba, realizirali projekt izgradnje Doma kao i projekt "Program dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama" u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih te omogućili sredstva za provođenje institucionalne i izvaninstitucionalne skrbi.

Poboljšanju kvalitete života osoba treće životne dobi doprinose i građani volonterskim radom.

Od same izgradnje prije sedam godina, dom bilježi stopostotnu popunjenost. U stambenom i stacionarnom dijelu Doma boravi 50 korisnika, a na listi čekanja je 25 osoba, s time da ih je nekoliko spremno odmah doći u Dom, dok su drugi tek rezervirali mjesta. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter