Buzet: Šleper pomeo 5 automobila i rasvjetni stup

Vozač je izgubio nadzor nad šleperom (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Vozač je izgubio nadzor nad šleperom (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Na državnoj cesti Ponte Porton - Buzet, u samom Buzetu nedaleko od Spomen parka, danas oko 15.35 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je šleper hrvatskog lanca supermarketa Plodine oštetio pet automobila parkiranih na parkiralištu trgovine Diona.

Očevici kažu da je vozač dolazeći iz smjera Ponte Portona odjednom izgubio nadzor nad šleperom koji je prešao na suprotnu kolničku traku, zakačio nogostup, cijeli se nagnuo nad parkirane automobile te ih izokrenuo i oštetio.

Vozač se uspio snaći i vratiti se natrag na kolnik, ali je pritom srušio stup javne rasvjete.

Među okupljenim Buzećanima mogli su se čuti komentari da su kotači šlepera proklizili na mokrom kolniku.

Prava je sreća u nesreći da na ovom prometnom parkiralištu ispred trgovine Diona u tom trenutku nije bilo nikoga u vozilima, niti blizu njih te da nitko nije ozlijeđen. Dobra je okolnost i da je vozač uspio ispraviti šleper i vratiti ga na kolnik jer bi u suprotnom šteta bila puno veća s obzirom na to da je na parkiralištu uz samu državnu cestu bilo još parkiranih automobila u nizu.

U prometnoj nesreći oštećen je i golf pulskih registarskih oznaka čija je vozačica tog trenutka bila u trgovini Dione.

- Čula sam prasak, izletjela vani i imala što vidjeti, rekla nam je vidno uznemirena vlasnica. Kako i ne bi bila uznemirena kada je nekoliko minuta prije nego je ušla u Dionu u obližnjoj banci dignula kredit. Trebala je idućeg tjedna upravo taj, sada oštećeni golf, po principu staro za novo, dati u autosalon i uzeti novo vozilo za koje je već platila i akontaciju. Da bizarnost bude veća, rekla nam je, pored njenog, bio je parkiran i oštećen auto djelatnice banke koja joj je nekoliko minuta ranije odobrila kredit.

Na mjesto nesreće upućena ophodnja Policijske postaje Buzet te je u 16.45 sati ta dionica državne ceste zatvorena za promet. (Napisala i snimila Goradana ČALIĆ šVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter