Buzet - Siscia 22:22

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportska dvorana. Gledatelja 550. Suci: Darko Cernijar (Rijeka), Kristijan Grubišic (Strmac).

BUZET: Petric (13), Šverko, Teo Prodan, Jovic, Grižancic 2, Tedi Prodan, Gašpar 4, Ljubotina, Mavrovic 1, Vrkljan 5, Vozila 2, Šunjic 6 (1), Sirotic, Silic, Slipcevic, Dragicevic 2.

SISCIA: Svalina 2, Kavran, Bjeliš 4, Kokan, Orlic, Zubac 1, Somic (4), Džono 1, Baltic 7 (4), Bešlic 5, Boucek (8), Nuic, Butorac, Turan 1, Kobetic, Bogunovic 1.

Sedmerci: Buzet 2 (1), Siscia 4 (4). Iskljucenja: Buzet 4 minute, Siscia 6 minuta.

U susretu 3. kola Premijer lige rukometaši Buzeta "nisu" uspjeli nastaviti svoj pobjednicki niz u svojoj dvorani, mada su i ovoga puta ostali neporaženi. Buzecani nisu mogli poželjeti bolje otvaranje utakmice i bez obzira na to što su Sišcani naoko fizicki jaca momcad, to nimalo nije smetalo domacim igracima koji su u 6. minuti imali vodstvo od 3:0. Šest minuta kasnije rezultatska prednost ostala je ista (6:3), no zaista valja pohvaliti nacin na koji je igrala obrana "plavih" koja je u tih 12 minuta primila samo jedan pogodak iz igre. Tek je treca promjena obrane gostujuce momcadi, tocnije kad su prešli na 5-1, urodila plodom te su svoj zaostatak s cetiri gola prepolovili što je bio znak domacem treneru Siroticu da u 19. minuti zatraži time out. Od tada pa do 28. minute igralo se "gol za gol" gdje su Buzecani održavali dva zgoditka prednosti, no tada je na vrata Sišcana stao Somic i s dvije uzastopne obrane u istom napadu pripomogao prvom izjednacenju svoje momcadi (11:11). Na odmor se ipak krenulo s minimalnim vodstvom domacih zahvaljujuci za gostujucu obranu neocekivanom cepelinu koji je u 13. pogodak svoje momcadi pretvorio Šunjic. Dekor je i ovoga puta u dvorani bio velicanstven, a buzetska je publika, posebno njen najvatreniji dio, ponovno pokazala kako se na nju uvijek može racunati i kada je o humanitarnoj akciji rijec, kao i ovom prigodom kada se skupljao novac za teško bolesnog 16-godišnjeg Denija Muzicu.

Nastavak su domaci decki odlicno otvorili, medutim, zbog dvije prodane lopte u napadu sa igracem više i promašenog sedmerca Vrkljana, tek su se u 43. minuti uspjeli odlijepiti na tri razlike (17:14). Domaci taj period mogli su rezultatski bolje naplatili jer su gosti u dva navrata igrali s igracem manje, dok ih je domaca obrana prisiljavala na velik broj pogrešaka u napadu. Tako lošu igru kakvu su prikazali u prvih 15 minuta nastavka gosti teško da su mogli ponoviti, što je vjerojatno bilo na pameti i treneru Ražicu koji poziva minutu odmora nakon što su Buzecani gostima "prodali" drugi cepelin na ovom susretu za 18:15. Teško je povjerovati što su sve promašili domaci igraci u nastojanju da ponovno dohvate cetiri gola prednosti iz prvog dijela, a da na vratima nisu imali raspoloženog Petrica vjerojatno ne bi imali ni minimalno vodstvo u 55. minuti (20:19). Na žalost po domace decke, previše su toga propustili u drugih 30 minuta te je Bogunovic deset sekundi prije kraja donio bod svojoj momcadi.


Podijeli: Facebook Twiter