Buzet: Salonitne ploce prijete prolaznicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruševne zgrade Autotransa pravo su ruglo u središtu Buzeta, a olabavljene salonitne ploce s krovišta opasnost su za prolaznike pa je Gradsko vijece rijeckoj prijevoznickoj tvrtki naložilo da u roku od 60 dana uredi okoliš oko zgrade nekadašnje buzetske poslovnice te propisno zbrine otpad vidljiv s javne površine.

U slucaju da se Autotrans ogluši na zakljucak vijeca, komunalni redar pokrenut ce upravni postupak, primijeniti sve mjere u svojoj ovlasti te pisano obavijestiti inspekcijske službe.

"Potaknuti brojnim primjedbama vijecnika i gradana, u više smo navrata zatražili od Autotransa da uredi prostor bivših garaža koje vec godinama nisu u funkciji. Na takve zahtjeve komunalnog redara Autotrans se doduše odazivao, no ocito ne u dovoljnoj mjeri. Vijecu smo stoga ponudili zakljucak kojim želimo ubrzati rješenje ovog problema", izjavio je dogradonacelnik Siniša Žulic.

Vijecnici su Autotransu naložili da ruševnu zgradu bivše poslovnice dovede u stanje u kojem nece predstavljati opasnost za prolaznike. Obveza mu je ukloniti salonitne ploce s krova kao opasan otpad koji se mora propisno zbrinuti. Komunalni redar Serdo Cinko kaže da je u više navrata usmeno intervenirao te je u tri navrata slao i pisane opomene.

Autotrans je nakon jedne od intervencija ocistio sav gradevinski materijal, no salonitne ploce na jednoj od ruševnih zgrada, posebice u slucaju vjetrovitog vremena, još ugrožavaju prolaznike na javnoj površini.

Autotrans je na mjestu nekadašnje garaže, na atraktivnoj lokaciji u gradskom središtu, prije nekoliko godina planirao izgradnju novog poslovno-stambenog kompleksa na 8.700 cetvornih metara površine. U gradskoj upravi kažu da, po informacijama kojima raspolažu, Autotrans još namjerava realizirati ovu investiciju.

Informaciju u kojoj je fazi priprema projekta zatražili smo od izvršnog direktora za poslovanje nekretninama Branimira Tomljanovica, ali je on nije komentirao jer je trenutno na godišnjem odmoru.


Podijeli: Facebook Twiter