Buzet: Radovi na odvojcima za Koreniku i Roč

Radovi kod skretanja za Koreniku (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Radovi kod skretanja za Koreniku (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U sklopu rekonstrukcije državne prometnice Buzet - Roč, počeli su pripremni radovi za izgradnju tzv. lijevih skretača kod skretanja za buzetsko naselje Korenika te za Roč. Kod Korenike se upravo rade temelji za proširenje postojećeg mosta preko bujičnog potoka.

Hrvatske ceste za te dvije prometne trake za prestrojavanje osigurat će oko 2,5 milijuna kuna, a s obzirom na to da su probile investiciju rekonstrukcije prometnice, ove dodatne radove sufinancirat će Grad Buzet koji je u proračunu za dva lijeva skretača osigurao milijun kuna. Na tim su lokacijama vodotoci što poskupljuje investiciju.

Pored osiguravanja dijela sredstava za radove, kao i za financiranje projekta dvaju lijevih odvojaka, Grad je preuzeo obvezu rješavanja imovinskopravnih odnosa na tim lokacijama.

- Roč je više-manje riješen, a u postupku smo rješavanja dijela za Koreniku te se nadam da ćemo s obzirom na to da su ta dva prometna dijela izuzetno bitna za tamošnje stanare, i tu zadnju prepreku uspješno riješiti te će rekonstrukcija ceste biti dovršena u predviđenom roku, izjavio je dogradonačelnik Siniša Žulić.

Državna prometnica na dionici Buzet- Roč zbog zahtjevnih je radova, hladne reciklaže asfaltnog sloja, izvan pogona do 7. svibnja. Zatvorena je za sav promet od 8 do 18 sati, izuzev nedjelje. Prometovanje je iznimno moguće samo za lokalni promet, na određenim dionicama pod posebnom regulacijom.

Hrvatske ceste su za izvanredno održavanje oko devet kilometara duge dionice ceste od Buzeta do Roča, u što nisu uključeni dodatni radovi na izgradnji dva lijeva odvojka, osigurale oko 30,6 milijuna kuna.

Buzećani već godinama traže kvalitetnije uređenje izlaska s državne ceste radi sigurnijeg prometovanja po dionici kojom u ljetnim mjesecima prođe do deset tisuća automobila dnevno, a sada su na dobrom putu da im se to i ostvari. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter