Buzet: Proglašeni najbolji sportaši u 2012.


U buzetskom hotelu Fontana, u organizaciji ZSUGB-a, održana je svečana dodjela nagrada i priznanja najboljim buzetskim sportašima, klubovima i djelatnicima u 2012 godini.

Titulom najbolje sportašice okitila se članica Taekwon do kluba Buzet Matea Petohleb kojoj su ovu nagradu osigurali treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u borbama do 55 kg te prva mjesta na otvorenom PH u formama za zeleni pojas (kadetkinje i juniorke). Najboljim sportašem proglašen je Saša Vidović, član Biciklističkog kluba Buzet i hrvatske reprezentacije, koji je drugu godinu uzastopce osvajač MTB zimske lige, ovogodišnji ukupni prvak Hrvatske u kategoriji elite cross country, viceprvak države u disciplini maraton te najbolje plasirani hrvatski natjecatelj na Svjetskom prvenstvu održanom u Austriji.

Najbolji sportski kolektiv i ove je godine Boćarski klub Trio Buzet koji se šesti put okitio titulom prvaka države, dok je u Kupu Europe zapeo u polufinalu. Nažalost, kako sad stvari stoje, bila je ovo i zadnja nagrada za ovaj daleko najuspješniji sportski klub Buzeštine budući da je, fuzijom s pazinskim klubom, izbrisan iz članstva ZSUGB-a.

 

Da u Buzetu sport ima itekako svijetlu budućnost potvrdili su Enia Žudić, rukometašica Buzeta koja je već sad zapela za oko brojnim ekipama iz najjačeg ranga ženskog rukometa te Alvin Glavić, član Taekwon do kluba Buzet, prvi na otvorenom PH u borbama do 35 kg.

Sportski djelatnik 2012. godine je Nadan Flego koji je svoj sportski trag ostavio u nogometu, rukometu, šahu, a ostavlja ga još uvijek u svojoj najvećoj sportskoj ljubavi - boćanju, gdje aktivno nastupa za Štrped i predsjednik je tog kluba. Kroz mnoge je godine bio istaknuti član u tijelima Istarskog i Hrvatskog boćarskog saveza, član skupštine Saveza sportova Istarske županije, predsjednik ZSUGB-a i već gotovo 25 godina boćarski sudac.

Posebna priznanja i nagrade dobili su Streljačko društvo Augustin Vivoda (prvak Hrvatske u kat. vp. pištolj 10 pl. 10), Enduro motocross klub Buzet (prvak Hrvatske u enduru i cross countriju), Valter Nežić (državni prvak u automobilizmu u klasi grupe N), Viliam Prodan (prvak HAKS-a, 1. mjesto u klasi 3), Bojan Krota (državni prvak u automobilizmu, klasa 7), Loris Krbavac (prvak u automobilizmu, divizija 3 i 3A), Marko Črnac (državni prvaku u enduru, klasa junior), Robert Vozila (ukupni prvak Hrvatske u enduru i prvak Hrvatske u enduru - klasa E1), Marko Prodan (prvak Hrvatske u enduru, klasa E3), Marin Ratoša (prvak Hrvatske u enduru, klasa E2), Vjekoslav Poropat (prvak Hrvatske u streljaštvu, kat VP pištolj revolver 15-15, veterani), Mladen Jurada (dvostruki prvak Hrvatske u streljaštvu, zračna puška standard i zračna puška serijska stojeći, član SD Paraplegičar Pula), Ela Mandalenić (prvakinja Hrvatske u taekwon dou, borbe +50 kg i forme crni pojas) i Martina Butarić (prvakinja Hrvatske u taekwon dou, borbe +58 kg, crveni pojas) te Nogometnom klubu Buzet kojem je dodijeljena posebna nagrada za sto godina igranja nogometa u Buzetu. (Zapisao i snimio Velimir BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter