Buzet: Pri kraju obnova javne odvodnje

(G. Č. Š.)
(G. Č. Š.)

Gradska komunalna firma "Park" privodi kraju značajan investicijski ciklus rekonstrukcije i izgradnje sustava javne odvodnje kojeg je u prvom redu obilježila fazna rekonstrukcija kompleksne komunalne infrastrukture starogradske jezgre Buzeta te izgradnja kanalizacijskog kolektora Most - Juričići kod Cimosa.

- Vrijednosti izvedenih i ugovorenih radova na izgradnji sustava javne odvodnje, uključujući i ostalu infrastrukturu u starogradskoj jezgri koja se paralelno izvodi, u prošloj godini i prvom kvartalu ove godine iznosi oko 10 milijuna kuna s PDV-om. Grad Buzet je za investicijske projekte javne odvodnje osigurao pedeset posto sredstava. Pored toga direktno iz gradskog proračuna financirala se i potrebna građevna dokumentacija i ostali zahvati nužni za izgradnju kao što su elaborati popločenja, geotehnički elaborati, osiguranje dokaza stanja nekretnina, elaborati sanacije temelja zgrada i slično, ističe direktorica "Parka" Ervina Kisiček.

Ovako značajne investicije na sustavu odvodnje, mogu se zahvaliti i tome što su, prema potpisanim ugovorima, Hrvatske vode do sada ove radove sufinancirale sa 4,8 milijuna kuna što iznosi oko 50 posto bruto investicija izgradnje, ali bez projektne dokumentacije i ostalih zahvata.

Rekonstrukcija komunalne infrastrukture starogradske jezgre; vodoopskrbne mreže, sanitarne i oborinske odvodnje, s uređenjem ulica i kamenim popločenjem, odvijala se u četiri faze u kojima su sudjelovali i Istarski vodovod Buzet i HEP.

Ovim investicijama valja pribrojiti i izgradnju kanalizacije sanitarnih otpadnih voda naselja Most - Juričići. U "Parku" planiraju nastavak izgradnje i rekonstrukcije infrastrukture starogradske jezgre i to prema crkvi Sv. Jurja, nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava naselja Sv. Martin - Majcani III i IV faza, te prve faze izgradnje sustava javne odvodnje zone Mala Huba pri čemu se nadaju istom ključu sufinanciranja Hrvatskih voda. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter