Buzet: Predstavljanje liste IDS-a, Zelenih i HSU-a

Dio kandidata s liste IDS-Zeleni-HSU
Dio kandidata s liste IDS-Zeleni-HSU

- Na listi za Gradsko vijeće Buzeta koalicije IDS-Zeleni-HSU kandidati su koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju Buzeštine, različitih dobnih skupina, kvalifikacija i životnih iskustava, a naša je lista jedina na gradskim izborima poštovala preporuku od najmanje 40 posto žena. Uz kontinuitet dosadašnjeg uspješnog rada, želimo priliku dati i novim mladim ljudima, istaknuo je nositelj liste Siniša Žulić.

Damir Sirotić, četvrti s liste, naglasio je da se sredstva koja se ostvaruju brdsko-planinskim statusom godinama ulažu u ravnomjerni razvoj Buzeštine, a s time će se nastaviti da bi se život izvan centra grada učinio što ugodnijim i pristupačnijim. Uz postojeći sustav pročišćavanja otpadnih voda u Buzetu, iste sustave dobivaju Roč, Vrh, Paladini, Marčenegla i Ročko Polje, a planiraju se i manji sustavi.

- Poticajima za ekološku poljoprivredu namjera nam je omogućiti stvaranje visokovrijednih proizvoda, nedvojbeno konkurentnih na tržištu, istaknuo je Sirotić.

- Ulaganjem u opremu i prostore te sufinanciranjem dolaska liječnika specijalista podigli smo razinu zdravstvene skrbi u gradu. Nastavit ćemo sa započetim projektima i u suradnji sa zdravstvenim djelatnicima i ustanovama inicirati nove investicije sa svrhom modernizacije i veće dostupnosti zdravstvenog sustava na Buzeštini, istaknuo je drugi s liste Elvis Černeka, dr. med. Dodao je da se uspjelo rekonstruirati državnu cestu od Roča do Buzeta te da će nastojati da se povezanost s hrvatskim i slovenskim autocestama poveća rekonstrukcijom ceste od Ročkog Polja do Lupoglava te od Buzeta do granice na Požanama.

Michela Blagonić, treća s liste, naglasila je da je brojnim uspješnim projektima, manifestacijama, gradnjom infrastrukture, poticajima obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima, Buzet postao grad ugodnog, sigurnog i kvalitetnog života, no tu neće stati.

- Naš program "Buzet koji radi" je program za povećanje standarda sugrađana, za još bolji i uređeniji grad, niske stope nezaposlenosti, koji skrbi za sve generacije, razvijenog gospodarstva i bogate kulture, istaknula je Blagonić. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter