Buzet: Predsjednik vijeća Damir Sirotić

Novi saziv buzetskog vijeća (G. Č. Š.)
Novi saziv buzetskog vijeća (G. Č. Š.)

Za predsjednika Gradskog vijeća Buzeta na sinoćnjoj je konstituirajućoj sjednici jednoglasno izabran IDS-ovac Damir Sirotić. U takvom je unisonom tonu tekao i nastavak sjednice - za potpredsjednike su jednoglasno izabrani IDS-ovka Michela Blagonić i SDP-ovac Vedran Majcan koji dolazi iz oporbenih vijećnićkih redova.

- Pred svima nama vijećnicima je obveza da četverogodišnji mandat odradimo u interesu svih građana i za dobrobit Grada Buzeta, poručio je Sirotić.

Jednoglasno su izabrani i članovi mandatnog povjerenstva i obora za izbor, imenovanja i administrativne poslove.

S obzirom da je nositelj koalicijske liste IDS-Zeleni- HSU Siniša Žulić izabran za gradonačelnika, na dužnosti vijećnika zamijenio ga je Aleš Nežić. U novom sazivu vijeća iduće četiri godine bit će devet vijećnika sa koalicijske liste IDS-Zeleni-HSU: Elvis Černeka, Michela Blagonić, Damir Sirotić, Edit Rupena, Igor Gržinić, Sanja Krulčić, Ferid Mačković, Armanda Sirotić i Aleš Nežić, nadalje pet sa koalicijske liste SDP-HNS: Vedran Majcan, Branko Rončević, Elena Jerman, Vlatko Mrvoš i Danijel Gržinić te jedan vijećnik s kandidacijske liste grupe birača, ujedno njen nositelj, Zdravko Ćurić.

Nakon vijećnika, svečanu prisegu dali su i gradonačelnik Siniša Žulić te dogradonačelnica Ana Pernić. - Pred Hrvatskom, tako i Buzetom izazovno je razdoblje koje će kulminirati za desetak dana ulaskom u EU te se nadam da ćemo zajedničkim odlukama i kroz rad Gradskog vijeća doprinijeti daljnjem razvoju buzetskog područja, istaknuo je gradonačelnik Žulić.

Koalicija stranaka SDP i HNS dogovorila je da on obnaša funkciju potpredsjednike vijeća prve dvije godine, dok će ga zadnje dvije godine mandata na toj funkciji zamijeniti predstavnik HNS-a. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter