Buzet: Pomoć i poklon-paketi za potrebite

Podjela gradskih paketa u Domu za starije u Buzetu (G. Č. Š.)
Podjela gradskih paketa u Domu za starije u Buzetu (G. Č. Š.)

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Grad Buzet već tradicionalno dodjeljuje jednokratnu pomoć od 400 kuna osobama slabijeg materijalnog stanja, bolesnima i nemoćnima. Zaključkom gradskog vijeća za socijalnu politiku jednokratnu će pomoć dobiti 87 osoba na buzetskom području.

Prigodne poklon-pakete u vrijednosti od 120 kuna dobit će 65 korisnika i to svi korisnici buzetskog Doma za starije i nemoćne osobe te Buzećani smješteni u domovima socijalne skrbi izvan Buzeta. Osobama s intelektualnim teškoćama s buzetskog područja povodom nadolazećih blagdana podmirit će se troškovi prijevoza u Pulu kako bi pogledali prigodnu predstavu "Palčica" u pulskome INK-u.

Iz proračunske stavke ostale socijalne potrebe za božićne i novogodišnje blagdane utrošit će se 44.500 kuna. Korisnici buzetskog Doma za starije i nemoćne poklone svoga osnivača Grada Buzeta dobili su na ovotjednoj priredbi, a uručile su ih dogradonačelnica Ana Pernić te Zlata Markežić iz resornog gradskog odjela. Prigodnim poklonima korisnike Doma razveselile su i Udruga umirovljenika i Udruga antifašista. Veseli zvuci božićnih pjesama orili su se tom prigodom u naselju Goričica u Domu za starije. Korisnike su svojim nastupima uveselili članovi Pučkog teatra, pjesnikinja Marija Ribarić, svestrani volonter Doma Damir Ugrin te dobri "ambasadori" Buzeta višestruko nagrađivana klapa Pinguentum.

Ravnateljica Doma Gordana Helen Šišović u pozdravnom govoru istakla je zadovoljstvo zbog dobre suradnjom s lokalnom zajednicom, brojnim ustanovama, udrugama i gospodarstvenicima, a posebno se zahvalila predstavnicima osnivača Grada Buzeta za veliku podršku u brojnim aktivnostima i  projektima.

Korisnik Doma Ivan Muzica poklonio je sliku od slame koju je sam izradio, predsjednici Udruge umirovljenika Nadiji Jermaniš povodom obilježavanja 30. godišnjice rada buzetske Udruge MUH-a, dok je Silvano Komar ravnateljici Doma uručio knjigu rukotvorina "Igla i konac" i zahvalio se djelatnicima na trudu i ljubavi koju pružaju korisnicima. Uz vesele glazbene brojeve održala se i tradicionalna lutrija koju su svojim donacijama omogućili buzetski gospodarstvenici. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter