Buzet podebljao proračun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugim ovogodišnjim rebalansom na ovotjednom zasjedanju buzetskog Gradskog vijeća proračun je "podebljan" za 2,19 milijuna kuna i ukupno iznosi 49,71 milijuna kuna. Resorna gradska pročelnica Ornela Rumen istaknula je da je ovakvom proračunskom plusu doprinijelo povećanje prihoda od poreza na dohodak u iznosu od 785.000 kuna. Značajno je i povećanje kod pomoći iz inozemstva te i iz državnog proračuna u iznosu od 1,4 milijuna kuna. Pored ostalog, planirana su sredstva za novoodobreni projekt "GROW EU", kao i tekuće pomoći iz državnog proračuna po osnovi povrata uplaćenog poreza na dobit.

Na temelju zahtjeva podnesenog Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, time je obuhvaćeno i odobrenih 700.000 kuna za nabavu specijalnog komunalnog vozila za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, što iznosi 60 posto procijenjene vrijednosti vozila. Vođenje investicije nabave vozila povjereno je trgovačkom društvu Park, koje osigurava razliku sredstava iz dijela prihoda od sanacije odlagališta.

U rashodnoj strani dvije najveće stavke u kojima je došlo do povećanja vezane su uz aktivnosti koje treba poduzeti do kraja godine da bi se realizirao nastavak uređenja zone Mala Huba II i rekonstrukcija državne ceste Buzet - Požane, do granice sa Slovenijom.

Proračunska stavka otkup zemljišta povećava se za 800.000 kuna predviđenih za otkup zemljišta radi izgradnje dva planirana rotora kod zgrade buzetske osnovne škole i kod stanice za tehnički pregled te novog križanja s lijevim skretačima za zonu Mažinjica, a sve u sklopu nastavka rekonstrukcije državne ceste od Buzeta do graničnog prijelaza Požane u koju uskoro kreću Hrvatske ceste. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter