Buzet pocinje rad na razvoju zdravstvenog turizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iduceg tjedna operativno zapocinje izrada Studije potencijala zdravstvenog turizma, Marketinške strategije i Akcijskog plana razvoja zdravstvenog turizma - lifestyle, vitality i wellness turizma, kao najznacajnije aktivnosti Grada Buzeta u sklopu projekta "Adriatic Health and Vitality Network", najavila je na konferenciji za novinare u Buzetu gradska strucna suradnica za razvojne projekte Meri Vivoda.

Uz vodeceg partnera, Ekonomski fakultet u Sarajevu, u ovaj EU projekt ukljuceni su i Ekonomska regionalna razvojna agencija SERDA (BiH), Hotel Tartini iz Pirana, Udruga Zdrav poduzetnik iz Kopra, Udruga Green home iz Podgorice, dok je Buzet jedini partner sa hrvatske strane. Izvor financiranja je pretpristupni program IPA Adriatic CBC.

Medu glavnim ciljevima je identificirati i usmjeriti potencijale zdravstvenog turizma na buzetskom podrucju prema principima održivog razvoja i održivog turizma EU.

- Ukupni cilj projekta je poticanje održivog zdravstvenog turizma unutar regija partnerstva, a jedan od specificnih ciljeva je poticati visoko kvalitetne turisticke proizvode, istaknula je Vivoda.

- To nece biti iskljucivo studija razvoja zdravstvenog turizma vec želimo šire sagledati stanje na buzetskom podrucju. Studija je zapravo ulog u buducnost, rekao je gradonacelnik Valter Flego.

S obzirom da je Buzet jedini hrvatski partner projekta, novinare je zanimalo hoce li time ujedno i jedini u Hrvatskoj dobiti jednu takvu studiju.

- Koliko nam je poznato nijedan grad do sada nije tomu pristupio na taj nacin. Cilj je ove strateške dokumentacije ujedno formirati bazu projekata, ne samo gradskih vec i cjelokupnog gospodarstva, turistickog sektora i ostalog, tako da ce se na temelju te baze projekata stvarati preduvjeti za njihovu realizaciju, ali i za kandidiranje na nove EU natjecaje, odgovorio je dogradonacelnik Siniša Žulic. (Gordana CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter