Buzet: Počela sanacija na šetalištu V. Gortana

Radovi na Loparu traju od ponedjeljka do petka (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Radovi na Loparu traju od ponedjeljka do petka (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Na Šetalištu Vladimira Gortana, popularnom Loparu, djelatnici gradske komunalne tvrtke Park od jučer su angažirani na interventnoj sanaciji sustava javne odvodnje.

Za sanaciju dionice duge 30 metara osigurano je 40.000 kuna. Izvođač je tvrtka Ekspert gradnja iz Buzeta, a radovi će potrajati do petka. U vrijeme izvođenja radova, od 8 do 15 sati, promet u starogradskoj jezgri Buzeta odvijat će se uz privremenu regulaciju semaforima.

- U tom se dijelu staroga grada začepio cjevovod i propuštaju otpadne vode ispod Lopara. Ovo nije prvi put da smo prisiljeni intervenirati upravo na toj dionici sustava javne odvodnje. Zadnja intervencija bila je u kolovozu prošle godine.

Najnovijom sanacijom taj bi se problem na toj dionici trebao riješiti dugoročno, a ovakvih problema neće biti kada se okončaju sve faze rekonstrukcije i izgradnje dijela vodovodne mreže i javne odvodnje u starogradskoj jezgri Buzeta, izjavila je direktorica Parka Ervina Kisiček.

Rekonstrukcija komunalne infrastrukture starogradske jezgre, vodoopskrbne mreže, odvodnje otpadnih voda, s uređenjem ulica i kamenim popločenjem, do sada se odvijala u pet faza u kojima su sudjelovale i Hrvatske vode, Istarski vodovod i HEP. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter