Buzet: Pocela sanacija kriticnog zavoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na državnoj cesti Buzet - Lupoglav, na izlazu iz Buzeta, pocela je sanacija kolnika. Na oko 600 metara dužine postavit ce se novi sloj asfalta. Radove vrijedne oko 600.000 kuna izvode Istarske ceste.

Financiraju se iz redovnog održavanja, a trebali bi biti dovršeni do kraja ovog tjedna, saznajemo od direktora Istarskih cesta Igora Marasa. Za vrijeme radova promet ovom tranzitnom dionicom državne ceste regulirat ce se semaforima.

Rekonstrukcijom kriticnog zavoja na izlazu iz grada konacno ce se sanirati crna tocka državne ceste gdje se nakon kiše kolnik pretvarao u klizalište. Zavoj na izlazu iz Buzeta postao je najopasnija dionica državne ceste Buzet - Lupoglav nakon što je preklani sanirana dionica izmedu Roca i Bršcaka, a potom i ona kod Ciriteža.

Na tom je mjestu lani bilo nekoliko izlijetanja i prevrtanja vozila. Gradonacelnik Valter Flego u nekoliko je navrata reagirao u Hrvatskim cestama gdje su obecali sanirati kriticnu dionicu. Flego, medutim, istice da je to privremeno rješenje. Zavoj ce se sanirati, no tu nije kraj buzetskim težnjama za obnovom državne ceste.

- Prošlog tjedna razgovarao sam s clanovima Uprave Hrvatskih cesta. Vec su spremni projekti za rekonstrukciju dionice državne ceste od Bršcaka do donjih semafora u Buzetu nedaleko od Autobusnog kolodvora. Rijec je o gotovo devet kilometara dugoj dionici, ukljucujuci i izgradnju kružnog raskrižja na mjestu današnjih semafora.

Ocekujem, tim više što Vlada najavljuje da treba krenuti u investicijski ciklus, da taj projekt ove godine ude u program izgradnje Hrvatskih cesta zbog prioritetne obnove kolnika koji je medu kriticnijima u županiji. Taj, za Buzet važan zahvat, težak preko 30 milijuna kuna bez PDV-a, u tom bi slucaju mogao poceti krajem godine, najavio je Flego.

- Obnova državne ceste Buzet - Lupoglav - granicni prijelaz Požane nastavlja se korak po korak. U tijeku je projektiranje rekonstrukcije dionice od semafora u Buzetu do Požana, rekao je Flego.


Podijeli: Facebook Twiter