Buzet: Počela izgradnja rotora

Izgradnja rotora rotora na donjim semaforima u Buzetu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Izgradnja rotora rotora na donjim semaforima u Buzetu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Započela je izgradnja rotora na donjim semaforima u Buzetu. Radovi na križanju tri državne i jedne županijske ceste, na jednom od ulaza u grad, prema natječajnoj dokumentaciji vrijedni su oko 5,6 milijuna kuna.

Investitor su Hrvatske ceste, izvođač GP Krk, za nadzor je zadužen Učka - Konzalting Pazin dok su Grad Buzet i Županijska uprava za ceste, svaki s pola učešća prethodno financirali projektnu dokumentaciju rotora.

Radovi će trajati do kraja siječnja iduće godine, a rekonstrukcija ovog tranzitnog raskrižja odvijat će se po privremenoj prometnoj signalizaciji uz naizmjenično propuštanje vozila, što znači da će jedna prometna traka uvijek biti otvorena za promet.

- Zbog velike frekvencije na tom raskrižju promet će se kroz Buzet odvijati otežano, međutim radovi će se izvoditi u fazama. U svakom će dijelu biti zatvorena jedna prometna traka, tako da se drugom može prometovati, ističe dogradonačelnik Siniša Žulić.

Izgradnjom rotora, naglasio je Žulić, puno će se kvalitetnije riješiti promet kroz Buzet, a ujedno i dodatno urediti cestovne i pješačke prilaze Sjevernoj ulici kao i naselju Sveti Martin. U idućem razdoblju, pokušat će se kod Hrvatskih cesta ishoditi nastavak radova na dionici državne ceste od Buzeta prema graničnom prijelazu Požane za što je projektna dokumentacija već zgotovljena.

Paralelno s radovima na rotoru, odvijaju se i radovi na rekonstrukciji devet kilometara duge dionice državne ceste od Buzeta do Roča. Hrvatske ceste za ovu su investiciju osigurale oko 38 milijuna kuna. Izvođač radova je zajednica ponuđača, GP Krk i Strabag Zagreb. Promet će se i ovdje odvijati po privremenoj prometnoj signalizaciji, uz naizmjenično propuštanje prometa semaforima, a kako je najavio predstavnik Hrvatskih cesta Davor Bazina, cesta će u cijelosti biti zatvorena za promet samo za vrijeme hladne reciklaže i asfaltiranja, u veljači ili ožujku iduće godine u trajanju od 20-ak radnih dana. Postoji mogućnost i da se cesta zatvori od 8 do 16 sati i još k tome u tri dionice. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter