Buzet: Pinguentum ugostio klapu Armorin

Klapa Piguentum (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Klapa Piguentum (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Muška klapa Pinguentum iz Buzeta, pobjednička klapa ovogodišnjeg omiškog Festivala dalmatinskih klapa, na svom tradicionalnom koncertu "Pinguentum i prijatelji", ugostila je u subotu navečer višestruko nagrađivanu žensku klapu Armorin iz Zagreba.

Domaćini su prvi stupili na pozornicu velike dvorane Narodnog doma u Buzetu i pokazali zašto je petnaestak nagrada, zlatna omiška Stina, brončani Leuti, brončani i srebrni Grb i napokon ove godine zlatni omiški Grb, došlo upravo u njihove ruke.

Kvalitetu koju je publika od samih početaka priznavala, redovito je potvrđivala i struka. Stručni žiriji Festivala klapa Istre i Kvarnera, Susreta klapa u Skradinu i naposljetku najznačajnijeg od svih, Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, klapu Pinguentum pod vodstvom Sanjina Radovića, svrstali su među najbolje hrvatske klape.

Već osam godina za redom, krajem listopada, Pinguentini na svoj koncert u organizaciji GD "Sokol" Buzet, suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" i pod pokroviteljstvom Grada Buzeta, dovode ponajbolje klapske družine.

Nakon Luke, Crikvenice, Ardure, Solina, Grdelina, Dišpeta i Neverina, ugostili su tako u subotu navečer zagrebačke Armorinke voditelja Srđana Berdovića. Zagrebačka klapa stasala je 1999. godine pod okriljem Studentskog centra u Zagrebu. U gotovo petnaest godina djelovanja okupljala je pjevačice iz cijele Hrvatske od Dubrovnika pa sve do Vinkovaca.

Klape Armorin i Pinguentum prijateljuju već dugi niz godina. Armorinke debitantsku večer omiškog festivala osvajaju 2006., a Pinguentum 2008. godine. Posljednjih nekoliko godina osvajaju nagrade u finalima Festivala dalmatinskih klapa i zajedno slave u tim slatkim trenucima.  (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter