Buzet: Ozlijedila ga odronjena stijena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upravljajuci vozilom marke citroen iz smjera Buzeta prema Lupoglavu, 59-godišnji vozac je na ravnom dijelu uz desni rub ceste, kod potpornog zida, naletio na odron te je prednjim dijelom vozila udario u kamen i zadobio lakše tjelesne ozljede. Kolima Hitne medicinske pomoci oko 3 sata prevezen je u Dom zdravlja Buzet, a potom u KBC Sušak u Rijeci.

Naime, zbog obilne kiše u nocnim satima na državnoj cesti Lupoglav - Buzet oko dvije tone teška kamena gromada, zajedno sa zemljom, odronila se s padine na ulazu u Selca s rijecke strane, a s flišnog terena natopljenog vodom zemlja je skliznula i petstotinjak metara dalje, kod skretanja za Cunj.

Baš u trenutku kada se na cestu odronila dvotonska kamena gromada, na nju je naletjelo vozilo pulskih registarskih oznaka. Da je stiglo samo nekoliko sekundi ranije, doznajemo do nadcestara Denisa Damijanica, kamen bi pao na vozilo.

Po dojavi policije, na teren je izišla ekipa Istarskih cesta te otklonila odron sa ceste. Promet se u to vrijeme odvijao naizmjenicno, propuštanjem vozila jednom trakom.

Ciklona je u noci na cetvrtak donijela velike kolicine kiše. Prema podacima Istrameta, na podrucju istocne obale podno Ucke palo je preko 100 mm kiše po cetvornom metru.


Podijeli: Facebook Twiter