Buzet: Obnovljenu Fontanu krase tri zvjezdice

Vlasnik buzetskog hotela Fontana Mladen Merlić
Vlasnik buzetskog hotela Fontana Mladen Merlić

Domaća tvrtka Vilstroj najnovijim je ulaganjima podignula kategoriju hotela Fontana u Buzetu s dvije na tri zvjezdice. Jedna od vodećih firmi na području prodaje, servisa i održavanja rabljenih i novih viličara, Fontanu je kupila 2008. godine i proširila svoju djelatnost na hotelijerstvo. Kupovinu hotela prepoznali su kao mogućnost da naplate potraživanja od firmi koje su im godinama bile dužne, ali i pokrenu novu djelatnost i povećaju vrijednost hotela.

Prilikom preuzimanja, dotrajali hotelski objekt vapio je za obnovom. Hotel je, paralelno s uređenjem, bio otvoren za goste, a radio je sa smanjenim intenzitetom.

Potpuno je renovirana kuhinja od 200 četvornih metara površine koja u potpunosti zadovoljava HACCP standarde, u cijelosti su preuređene i namještene 54 sobe i tri suita s ukupno 102 ležaja, obnovljena je vanjska fasada, stolarija i balkoni, izgrađen je novi unutarnji lift za goste.

Svaka hotelska soba opremljena je s mini barom, telefonom, satelitskom TV, kupaonicom s tušem, klima uređajem za grijanje i hlađenje te besplatnim WI-Fi-jem. Uređena je i mini kongresna sala sa 60 mjesta, čeka se još samo namještaj.

Hotel u svom sastavu ima a la carte restoran s ukupno 100 mjesta. Restoran Fontana nudi autohtona jela i istarske specijalitete kao i jela sa tartufima.

Uređena je i nova kavana za 40 mjesta, a uz nju su i dvije terase kapaciteta od 90 mjesta. U prizemlju hotela djeluje mini casino i automat club Admiral. Hotel je djelomično dostupan i invalidima jer ima vanjski lift pored recepcije te pokretnu rampu prema terasi.

- U prvu fazu radova uložili smo oko tri milijuna kuna, radovi druge faze vrijede oko 1,3 milijuna. Predstoji nam još završna faza sanacije - preuređenje 400 četvornih metara podrumskog prostora u wellnes centar s bazenom i drugim uslužnim djelatnostima, najavio je, direktor i vlasnik hotela Fontana, Mladen Merlić. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter