Buzet napreduje jer osluškuje bilo gradana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buzet je grad koji teži k ravnomjernom napretku i uspijeva ga ostvariti osluškujuci bilo gradana, istaknuo je gradonacelnik Valter Flego na svecanoj sjednici Gradskog vijeca u Narodnom domu, stoljetnom središtu kulturnog i politickog života, održanoj u sklopu središnjih sadržaja Subotine, pucke stoljetne tradicije Buzeštine koja se u povodu blagdana sv. Marije Male 19. godinu zaredom slavi i kao gradski praznik.

- Konstanta u ovim turbulentnim vremenima jesu socijalna osjetljivost, ulaganje u društveni standard i ravnomjerni razvoj na podrucju svih jedanaest mjesnih odbora Buzeštine. Želimo još sustavnije raditi u razlicitim društvenim sferama i dobnim skupinama pa, izmedu ostalog, posebno veseli cvrsta odluka da se ukljucimo u novi projekt i da želimo i formalno prvi u županiji postati grad prijatelj djece, naglasio je Flego.

Zajednicki nazivnik vecine programa i aktivnosti jesu projekti i programi financirani iz gradskog, ali i državnog i županijskog proracuna, EU-fondova ili trgovackih društava i tijela, rekao je Flego.

- Buzet zbog financijskih razloga ne može sam realizirati brojne projekte, stoga ih želimo pripremiti kako bismo argumentirano i spremno kucali na vrata ministarstava i EU-fondova, istaknuo je.

Gradonacelnik je prenio da su u Hrvatskim cestama obecali nastavak rekonstrukcije državne ceste Lupoglav - Buzet i dionice prema granicnom prijelazu Požane, jer ce za manje od dvije godine upravo tom cestom velik broj stanovnika Hrvatske krociti u Europu bez granica. Rekao je takoder da vjeruje u nastavak aktivnosti u poduzetnickoj zoni Mala Huba II. prema ugovoru potpisanom s Istarskom pivovarom. Svoj je govor, uz želju da Buzet svim Buzecanima bude vjecna tema i inspiracija, završio rijecima: "Živio Buzet!"

U glazbenom dijelu programa svecane sjednice kojoj su bile nazocne i delegacije pobratimljenih i prijateljskih gradova Cabra, Quattro Castella, Kopra, Marije Bistrice i Siska nastupili su mješoviti pjevacki zbor buzetskog Glazbenog društva Sokol i profesor Albert Buždon.

Dobitnici gradskih priznanja

Ivan Akrapovic, 87-godišnji buzetski obrtnik, dobitnik je Nagrade grada Buzeta za životno djelo, a buduci da zbog bolesti nije mogao prisustvovati dodjeli, priznanje je preuzeo njegov unuk Miha.

Godišnja nagrada dodijeljena je Franku Blagonicu, dugogodišnjem clanu i predsjedniku udruge Hum, Janji Kuharic, dobitnici rektorove nagrade za proteklu akademsku godinu, te dugogodišnjem clanu Gradskog društva Crvenog križa Edvinu Žulicu.

Pohvalnicu su za zapažene rezultate dobili ucenici Marcel Glavic, Toni Jermaniš, Anja Nežic, Katarina Ošo te plesne skupine udruge Mali veliki mikrofon - No name i Pcelice. Priznanja su laureatima urucili gradonacelnik Valter Flego, predsjednik Gradskog vijeca Dario Krivicic i predsjednik Odbora za priznanja Dragan Klaric.


Podijeli: Facebook Twiter