Buzet na vrhu europske bocarske karte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Valter Flego i dogradonacelnik Siniša Žulic uprilicili su u utorak prijem za hrvatske bocarske reprezentativce, osvajace europskih medalja, Gianfranca Santora i Ronalda Marcelju.

Santoro je postao prvak Europe u disciplini pojedinacno klasicno, na prvenstvu nedavno održanom u Tivtu, u Crnoj Gori. S klupskim kolegom iz BK Trio Buzet Marceljom, osvojio je i broncano odlicje i u disciplini parova. Marcelja se okitio i srebrnom medaljom u disciplini štafetnog izbijanja.

Flego je izrazio zadovoljstvo što je zahvaljujuci bocarima Trio Buzeta ime malog Buzeta na vrhu europske bocarske karte.

Reprezentativni dvojac nastavio je tako nizati medalje na velikim svjetskim natjecanjima, a velika zasluga za uspjeh hrvatskih bocarskih reprezentativaca ide i direktoru svih reprezentacija Milanu Pavlicu pod cijim su vodstvom naši bocari ostvarili najveci niz medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, odmah uz bok Italiji te tako potvrdili status svjetske bocarske velesile.

- U posljednjih mjesec dana zahvaljujuci velikim sportskim manifestacijama i uspjesima, Buzet se potvrdio kao grad sporta, automobilizma, rukometa i bocanja, rekao je Žulic.

Pavlic je najavio da Trio Buzet razmišlja o domacinstvu završnice europskog Kupa prvaka koji bi se, prihvati li se njihova kandidatura, dogodine održao u Buzetu.


Podijeli: Facebook Twiter