Buzet: Na startu 19 formula i prototipova

današnje verifikacije i tehničkog pregleda
današnje verifikacije i tehničkog pregleda

Na treninzima europskog prvenstva brdskih auto utrka "Buzetski dani" u subotu nastupit će 182 natjecatelja iz 11 europskih zemalja. Drugi je to najveći broj natjecatelja na buzetskoj stazi u proteklih deset godina, otkako se ova utrka nalazi u kalendaru Europskog prvenstva, devetnaest formula i prototipova dosad nije bilo viđeno na buzetskoj stazi.

Europsku automobilističku elitu predvode europski prvaci Simone Faggioli i Dušan Borković, dok će najatraktivniji vozači hrvatske konkurencije biti Niko Pulić koji će zajedno s još osam formula kubikaže do 3000 kubičnih centimetara biti jedan od glavnih favorita za pobjedu u "generalki" te Siniša Krainc koji je svojim rezultatima u protekle tri sezone zaslužio "zlatnu kacigu". Pobjedi u ukupnom poretku s pravom se nadaju i dva dosadašnja slavodobitnika u Buzetu, Fausto Bormolini i Dušan Neveril, a iznenaditi može i nekoliko talijanskih vozača u moćnim prototipovima osella, koji po prvi puta nastupaju na buzetskoj utrci.

Nakon tri kišna dana, današnje sunčano poslijepodne omogućilo je brojnim vozačima da tijekom cijelog dana u redovnom prometu isprobavaju buzetsku stazu, a lijepo vrijeme tijekom naredna dva dana, prema očekivanjima organizatora trebala bi postaviti novi rekord u broju gledatelja uz legendarnu stazu Most - Peničići te u zavoju Komušćica, gdje su oni najvatreniji navijači sami povećali kapacitet gledališta za još dodatnih petstotinjak posjetitelja. (Siniša ŽULIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter