Buzet - Moslavina 24:18

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svom dosad najboljem izdanju u susretima s momcadi iz Kutine, rukometaši Buzeta stigli su do ocekivane pobjede. Domacin je bolje otvorio susret, a zahvaljujuci prvenstveno Vidovicu, Vozili i Gašparu u ranoj fazi utakmice dolaze do osjetnije prednosti, a vecu razliku sprijecio je tek s nekoliko obrana Slakoper izmedu ostalog i obranom sedmerca Vrkljanu. Kako se bližilo poluvrijeme i igra buzetskog sastava pocela je padati. Zbog toga su Buzecani sa svoje prepoznatljive 3-2-1 obrane prešli na 6-0, ali to se pokazalo vrlo lošim rješenjem, jer su gosti  u posljednjih pet minuta prvoga dijela smanjili na 13:10.

Po povratku s odmora, stvari su se za buzetski sastav posložile, pa su plavi u prvih pet minuta drugoga dijela uspjeli vratiti dotad najvecih šest golova prednosti. No gosti uzvracaju preko Masneca i Lukesa, te zahvaljujuci odlicnom izdanju njihovog vratara Slakopera ponovno stižu na minus tri u 43. minuti. Iako je u naredna dva napada Vidovic propustio Buzecane vratiti na sigurniju prednost, domaci su rukometaši uspjeli održati prednost zahvaljujuci dobrim reakcijama u obrani. Nakon promašaja Lukesa i vratnice Masneca s linije sedam metara, buzetski su rukometaši preko Vrkljana, s tri uzastopna zgoditka, dosegli najvecu prednost na utakmici, 23:16 u 54 minuti i time osigurali novo slavlje uzvrativši gostima za neocekivani poraz u prvom dijelu prvenstva.

Sportska dvorana u Buzetu. Gledatelja 300. Suci: Robert Bernobic i Nikša Kalcic (oba Rijeka).

BUZET: Petric (10+0), Šverko 1, Prodan, Vukelic 2, Vidovic 4, Gašpar 4, Mavrovic, Jajcevic, Jovic (4+0), Vozila 4, Šunjic 4 (2), Šculac, Sirotic, Vrkljan 5 (1), Moranjkic.

MOSLAVINA: Masnec 6 (1), Sruk, Podvalej 2, Lukes 2, Baric 1, ?ozo, Kristic, Mamic 1, Sertic 2, Crnojevic, Brnas 1, Juric 3 (3), Slakoper (15+2). (S. ŽULIC)


Podijeli: Facebook Twiter