Buzet: Mlade nogometne nade pustile srce na terenu

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Najmlađima je tek pet godina, najstarijima jedanaest, pa ipak pustili su srce na terenu baš kao što ga njihovi nogometni idoli upravo puštaju na svjetskom prvenstvu u Brazilu. Mali nogometaši, njih devedesetak iz nogometnih klubova Poreča, Umaga, Rovinja, Labina i Buzeta, okupili su se u nedjelju popodne na pozivnom nogometnom turniru kojeg je za prednatjecatelje organizirao Nogometni klub Buzet.

U kategoriji U-11 prvo mjesto zauzela je ekipa NK Jadran Poreč, drugo NK Rudar Labin i treće NK Umag. Najbolji strijelac bio je Massimo Terlević (NK Jadran), najbolji golman Marko Načinović (NK Rudar) i najbolji igrač Stjepan Davidović (NK Jadran).

U kategoriji U - 9 za prvo mjesto izborila se ekipa NK Rovinj, drugo NK Buzet- stariji i treće NK Buzet -mlađi. Za najboljeg strijelca proglašen je Niko Šerifović (NK Rovinj), za najboljeg igrača Leon Domić (NK Rovinj), a najboljeg golmana Borjan Grah ( NK Buzet). Prvoplasirane ekipe dobile su pehare i medalje, a najbolji igrači, strijelci i golmani nogometne lopte koje im je predao gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

- S obzirom da NK Buzet iz godine u godinu okuplja sve više mladih u mlađim dobnim selekcijama, drago mi je da se i kroz pozivne turnire, van službene natjecateljske sezone, okuplja djecu oko sporta, poručio je Žulić.

- NK Buzet po prvi je puta organizirao ovakav pozivni turnir, nadam se da će postati tradicionalan i odvijati se prvi tjedan u lipnju. Cilj nam je da se mladi nogometaši druže, razmjenjuju iskustva, da ih odmaknemo od televizora i kompjutera, istaknuo je predsjednik NK Buzet Muhamed Muratagić. Naglasio je također da je i ovaj turnir dokaz da se zadnje tri godine u Buzetu sustavno ulaže u mladi kadar. NK Buzet u svim kategorijama: od prednatjecatelja, pionira, juniora pa do seniora, ima ukupno 110 registriranih igrača.

- NK Buzet je u sezoni 2013./2014. postignuo posebno dobre rezultate; seniorska nogometna momčad osvojila je prvo mjesto 2. županijske nogometne lige - sjever i time stekla pravo da se iduće sezone takmiči u 1. županijskoj ligi. Dobri su i rezultati u ostalim kategorijama no u njima nije toliko bitan rezultat već povećanje stručnosti i kvalitete mladog naraštaja koji će u budućnosti popunjavati redove seniorske ekipe, zaključio je Muratagić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter