Buzet: Maturanti ispred škole napravili "štalu"


Ispred školske zgrade napravili su pravu štalu, buzetski maturanti koji su se u srijedu, poput svojih vršnjaka diljem Hrvatske, oprostili od školskih klupa i proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Norijada na buzetski način i ovoga je puta bila posve u duhu tradicije; bez bacanja brašna i zalijevanja vodom prolaznika po ulicama, ali su zato maturanti zatvorili ulaz u školsku zgradu i ispred njega posložili bale slame.

U školski hol, po hodnicima i stepenicama, poredali su klupe i stolice kako nitko ne bi mogao proći do učionica i zbornice, a da ih prije ne makne. Iznad školskih vrata postavili su transparent s natpisom "Veni, vidi, viči! U principu? završili smo!", a na majicama napisali "Generacija smo kakve nema, u zbornici smo glavna tema".

Tradicija je da maturanti zapriječe glavni školski ulaz i onemoguće nastavu za ostale učenike, kako bi potom zajedno otišli u Sveti Duh na piknik koji im sufinancira škola pa je tako bilo i ove godine.

Učenici završnih razreda opće gimnazije te strukovnih usmjerenja Srednje škole Buzet, njih ukupno 24, koje još petnaestak dana dijeli od državne mature, dali su si oduška i bučno i veselo proveli zadnji dan škole. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter