Buzet: Mala Emily sedmo dijete u obitelji Vivoda

Za vrijeme posjeta starija djeca bila su u vrtiću i školi (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Za vrijeme posjeta starija djeca bila su u vrtiću i školi (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Od 2010. godine kada im se rodilo šesto dijete, kćerkica Erika, Milorad i Danijela Vivoda iz Svetog Ivana drže rekord na buzetskom području.

Sada su ga dodatno potvrdili, sedmo dijete mala Emily, rođena je 1. rujna ove godine. Riječ je o jedinoj mlađoj obitelji sa sedmero djece na sjeveru Istre. Najstarija Karla ima šesnaest godina, između su Tina, Ela, Nina, Andrea i Erika, a najmanjoj Emily svega su tri mjeseca.

Kažu da brojna obitelj donosi i brojne probleme, no u obitelji Vivoda sve funkcionira besprijekorno, jer kako kaže ponosni otac, sve se može kad se hoće.

- Četiri starije kćerke idu u školu, a dvije mlađe u vrtić. Vrlo su vrijedne i angažirane u izvannastavnim aktivnostima, uključene su u limenu glazbu, treniraju rukomet, aktivne u plesnim sekcijama. Supruga i ja stalno ih nekud odvozimo i dovozimo, pa nas svaki dan i u svakom trenutku, možete vidjeti na putu, smije se Milorad.

Mlada mama, 34-godišnja Danijela je domaćica, a Milorad je zaposlen u Cimosu. Radi u četiri smjene, često i vikendom pa su zapravo rijetko vikendom baš svi na okupu. Ponekad im je i teško sve organizirati, ali snalaze se, a ako zatreba, u pomoć priskoče i none.

Dolazak prinove bio je razlog da obitelj s najvećim brojem djece na buzetskom području, u povodu Sv. Nikole posjete gradonačelnik Siniša Žulić i njegova zamjenica Ana Pernić. Mladoj obitelji uručili su prigodne poklone. Uz to, dobili su i redovnu naknadu koja se iz gradskog proračuna izdvaja za novorođenčad. Visina naknade za prvo dijete je 2.000, za drugo i svako sljedeće 2.500, a za blizance 3.000 kuna po djetetu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter