Buzet: Majcan i Rončević u izbornoj utrci


Koalicija SDP-HNS-HSU predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare svog kandidata za gradonačelnika Buzeta, a to je SDP-ovac Vedran Majcan, te kandidata za njegovog zamjenika, HNS-ovca Branka Rončevića.

Predsjednica buzetskog SDP-a Vlasta Šimek predstavila ih je kao mlade i obrazovane stranačke uzdanice koje su se već dokazale svaki na svom području. Majcan radi u Ministarstvu financija na odgovornim funkcijama, dok je Rončević komercijalni direktor uspješne privatne tvrtke.

- Došlo je vrijeme za promjene u Buzetu jer se ova vlast nije pokazala sposobnom realizirati sve one projekte i programe koji bi osiguravali razvoj gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti, razvoj poljoprivrede i sela, turizma… Buzet nije dovoljno iskoristio potencijale brdsko-planinskog područja, nema do kraja uređenu niti jednu industrijsku zonu, ne postoji vizija i strategija razvoja, istaknuo je Majcan.

Upravljanje gradom, naglasio je Majcan, svodi se na podjele funkcija unutar IDS-a te šminkanje i raskopavanje grada prije izbora. Vrijeme je da na čelo Buzeta dođe jedna nova snaga, mladi i neopterećeni ljudi koji će na jedan transparentniji i drugačiji način napraviti sve ono što je potrebno da Buzet ponovo postane uspješan, zaključio je Majcan te dodao da Buzetu trebaju promjene, razbijanje političkog monopola IDS-a.

Rončević je pak najavio da će gradska uprava biti servis na usluzi građanima. - Buzetska koalicija tri stranke koje čine hrvatsku Vladu garancija je stabilnosti, ozbiljnosti i odlučnosti za promjene u Buzetu, zaključio je Rončević.

Potporu Majcanu i Rončeviću dao je i kandidat za istarskog župana Damir Kajin istaknuvši da je gradski proračun smanjen za oko deset milijuna kuna te da Buzet financijski, gospodarski stagnira više od drugih u Istri. - Iznad vode drži nas Cimos koji stalno muku muči s nelikvidnošću, ali je neovisno o tome jedna od najuspješnijih izvoznih tvrtki. U zadnje dvije godine zaposlio je 150 novih ljudi, u suprotnom bi Buzet imao preko 400 nezaposlenih, rekao je Kajin te zaključio da je prioritet pomoći Cimosu, riješiti zone male privrede, pratiti malo gospodarstvo, više raditi, manje slaviti, više privređivati, manje tancati. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter