Buzet-Lupoglav: Obnovit ce se kriticna dionica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 1.600 metara najkriticnije dionice kolnika od donjeg Bršcaka do iznad Drage ušlo u ovogodišnji plan obnove Hrvatskih cesta što znaci da se može ocekivati raspisivanje javnog nadmetanja u travnju i pocetak radova u lipnju, rekao je buzetskim vijecnicima gradonacelnik Valter Flego nakon najnovijih razgovora u Upravi Hrvatskih cesta.

Flego kaže da je u ovogodišnjem planu Hrvatskih cesta i nastavak projektiranja sanacije ceste od Buzeta prema granicnom prijelazu Požane.

Da nije bilo prometnih nesreca sa smrtnim slucajevima na državnoj cesti Buzet - Lupoglav, prošlogodišnja sigurnosna statistika bila bi povoljna, ovako je najlošija dosad. Nacelnik Policijske postaje Buzet Denis Merlic vijecnike je izvijestio da se na sjeveroistarskim prometnicama lani dogodila 91 prometna nesreca od toga tri nesrece s cetiri smrtno stradale osobe. Samo na spornoj dionici zabilježeno je cak 36 nesreca od kojih dvije s tri smrtno stradale osobe.

U praksi je bilo puno više izlijetanja jer vozaci za manje materijalne štete ne zovu policiju.

Iako je službeni stav da uz vrlo lošu cestu, mokar, sklizak i oštecen kolnik vozaci isto djelomicno doprinose nesrecama zbog neprilagodene brzine uvjetima na cesti, cinjenica je da je na petnaestak i pol kilometara petnaestak kriticnih tocka, gotovo na svaki kilometar po jedna.

Gradsko vijece uputilo je krajem studenog apel Vladi i Saboru tražeci da se u najkracem mogucem roku osiguraju svi potrebni uvjeti za temeljitu rekonstrukciju dionice državne ceste D 44 od Buzeta do Lupoglava.


Podijeli: Facebook Twiter